Bekijk volle/desktop versie : Persbericht Team Free Saddik - Naar aanleiding van protest tegen Marokkaanse overheid



19-06-2011, 00:49
Persbericht Team Free Saddik
Den Haag - 18-06-2011 - Naar aanleiding van de demonstratie van 18 juni 2010 van Behind-Bars.net in samenwerking met Team Free Saddik, kunnen wij melden dat de demonstratie geslaagd is. Daarnaast willen wij het en ander recht zetten wat in de media verschijnt.
Tijdens de demonstratie zijn wij geïnterviewd door Novum. De bedoeling van deze interviews was voor wat betreft Team Free Saddik, om de martelpraktijken van de Marokaanse regering aan de kaak te stellen. Echter, moeten wij helaas constateren dat Novum nooit de intentie had om dit te belichten. Daarnaast zijn er een aantal fouten en onjuistheden gevonden in de video van Novum.
Sharia4Holland.
Allereerst willen wij melden dat de demonstratie niet georganiseerd is, noch geïnspireerd is door Sharia4Holland. Het enige wat Team Free Saddik en Sharia4Holland gemeen hebben in deze zaak, is dat wij moslims zijn en willen opkomen voor de rechten van de mens. Sharia4Holland heeft slechts een filmpje op YouTube uitgegeven dat zij achter de demonstratie staan. Voor de rest, zijn Free Saddik en Sharia4Holland, niet gelinkt.
Onjuistheden leidt tot onbetrouwbaarheid.
Het tweede punt dat wij willen aankaarten zijn de fouten van de verslaggever, Ernst Lissauer. Hij stelt dat Saddik in 1999 is opgepakt in Kenia bij de Somalische grens. Dit is feitelijk onjuist. Een ieder kan in de dagboek van Saddik, die gepubliceerd is op http://www.behind-bars.net, lezen dat Saddik niet in de buurt was van de grens met Somalië, en al helemaal niet in 1999. Saddik was in 1999 slechts 12 jaar. Saddik is opgepakt in 2009.
Daarnaast kunnen wij horen dat verslaggever Lissauer verteld dat er een Marokkaanse demonstratie gaande was. Zoals ook te zien is op de foto’s en video van Free Saddik, alsmede de video van Lissauer zelf, zijn er demonstranten van verschillende nationaliteiten.
Het laatste punt van kritiek is dat wij van tevoren niet zijn geïnformeerd dat Sharia4Holland de ‘kapstok’ van dit artikel zijn.
Helaas moeten wij constateren dat deze verslaggever, Ernst Lissauer van Novum, zijn journalistieke werkzaamheden niet juist heeft uitgevoerd. Wij willen dan, met alle goede wil, de moslims en de niet-moslims waarschuwen. Naar onze mening is dit persbureau onbetrouwbaar. Wij vinden het jammer dat er op deze manier wordt omgegaan met een man die in Kenia en in Nederland is vrijgesproken van de beschuldigingen.
Betrouwbaar
Voor de juiste informatie over Saddik, en de achtergrond van Behind-Bars en Team Free Saddik verwijzen wij naar de website http://www.behind-bars.nl. Daar zijn alle verwijzingen naar de social media, alsmede YouTube te vinden. Team Free Saddik beraadt zich nog of het telefoongesprek met Lissauer, naar aanleiding van zijn verslag, openbaar wordt gemaakt.
Team Free Saddik
free.saddik@gmail.com

Iedereen die meer informatie wilt kan een berichtje sturen naar bovenstaande mail.

19-06-2011, 16:18


SubhanAllah.. wat kunnen mensen weer goed verdraaien..
ghair inshAllah..!!