Bekijk volle/desktop versie : Inter kan ook 'nieuwe Mourinho' van kandidatenlijstje schrappen



18-06-2011, 18:28
Het zit Internazionale nog niet erg mee in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Marcelo Bielsa bedankte al voor de eer en ook door de naam van André Villas-Boas lijkt een streep te kunnen worden gezet. De zaakwaarnemer van de Porto-manager, Carlos Goncalves, benadrukt dat een transfer er niet in zit: “Het heeft dus geen zin om hierover te praten”, zei hij tegen Record.

Villas-Boas won in het afgelopen seizoen met Porto de landstitel en de Europa League en wordt gezien als ‘de nieuwe José Mourinho’, de coach die het zo goed deed met Inter. De 33-jarige Villas-Boas kwam dan ook in beeld als mogelijke opvolger van Leonardo, die directeur wordt bij Paris Saint-Germain, maar Goncalves verwijst de verhalen over een overgang direct naar het rijk der fabelen.

Volgens Italiaanse media heeft Massimo Moratti wel geprobeerd om een afspraak te maken met Villas-Boas, maar de coach zou hebben aangegeven zijn contract bij Porto te willen respecteren. Moratti wil daar verder niets over kwijt: “Ik heb veel gelezen in de kranten, maar vooralsnog heb ik alleen Marcelo Bielsa benaderd en hij heeft wegens persoonlijke redenen inderdaad afgezegd.”