Bekijk volle/desktop versie : Meesten negatief over aangekondigde bezuinigingen



12-06-2011, 11:13
De meeste Nederlanders zijn negatief over de bezuinigingen waar het kabinet vrijdag mee instemde. Toch lijkt de schade voor de coalitie mee te vallen. In de wekelijkse zetelpeiling van Maurice de Hond leveren de PVV en het CDA zondag ieder een zetel in.

Van de ondervraagden staat 58 procent negatief tegenover de bezuinigingen. Ongeveer een derde is positief en de rest is neutraal. Bij de VVD-stemmers is een meerderheid van 65 procent positief. De CDA-kiezers zijn minder enthousiast. Daar is 47 procent voor en 32 procent tegen.

Bij de PVV-aanhang krijgen de bezuinigingen de handen niet op elkaar. Een meerderheid van 52 procent is tegen. Slechts een derde is voor. Bij de oppositie bestaat nog meer tegenstand. Het felst is die bij de SP, waar 94 procent negatief is. De PvdA volgt met 89 procent en GroenLinks met 74 procent. D66 neigt met 66 procent meer naar het midden.

Het kabinet stemde vrijdag in met vergaande bezuinigingen op de zorg en de cultuur. Zo verdwijnen maagzuurremmers uit het pakket en komt er een eigen bijdrage voor mensen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Ook wordt er flink gesneden in het persoonsgebonden budget, waarmee mensen zelf zorg in kunnen kopen. Verder wordt fors bezuinigd op subsidies aan podiumkunsten.

In de zetelpeiling komt de gedoogcoalitie door het inleveren van twee zetels uit op 71 zetels. SP en GroenLinks stijgen ieder een zetel. De SP komt daardoor uit op 22 zetels, een meer dan de PvdA. Vorige week leverde de PvdA een zetel in en kwamen de partijen naast elkaar te staan. De vorige keer dat dat in de peiling gebeurde was in januari.

bronneke

Dit minderheidskabinet is een waardeloze constructie.

12-06-2011, 11:22



Citaat:
Dit minderheidskabinet is een waardeloze constructie
Nee een logisch gevolg van democratie, dan krijgen debielen namelijk de kans om te regeren.

12-06-2011, 11:29
Ze doen toch wat ze willen, of we het er nou mee eens zijn of niet.

12-06-2011, 12:14

Citaat door Just_Hannah:
Ze doen toch wat ze willen, of we het er nou mee eens zijn of niet.
Idd!