Bekijk volle/desktop versie : De Turkse Ravioli (Manti)



07-06-2011, 23:12


Zoals elke streek een eigen specialiteit heeft, is Manti de specialiteit van de streek Kayseri in Turkije.
Kayserianen staan bekend om hun ondernemerschap, zuinigheid en dat ze harde werkers zijn. Manti wordt gemaakt van deeg werk die in vierkantjes wordt gesneden. Deze wordt nadien gevuld en dichtgedrukt zoals ravioli. Manti wordt gevuld met gehakt.

Wat heb je nodig ?

Voor de yoghurtsaus:
500 ml yoghurt
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
1 theelepel zout
Voor de Manti:

265 gr witte bloem
1/2 theelepel zout
175 ml water
1 ei
Voor de vulling:

1 ui, grof geraspt en droog geknepen
250 gr rundergehakt
1.5 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen peper
3 eetlepels peterselie, fijngehakt

Voor het sausje:

2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
Hoe maak je het ?
1. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus goed en laat een tijdje in de koelkast staan zodat de smaken goed gecombineerd worden.
2. Voor de Manti: meng de bloem, zout, water en eieren in een kom tot een gladde massa. Als het deeg er droog uitziet, voeg een eetlepel water per keer toe totdat het deeg
glad en zijdeachtig is. Als het te plakkerig wordt, voeg dan een eetlepel bloem per keer toe tot het deeg er goed uitziet. Kneed het deeg gedurende 5 minuten goed, totdat het elastisch is.
3. Wikkel het deeg inplastic folie en zet minstens 45 minuten in de koelkast.
4. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Als de Manti niet onmiddellijk wordengemaakt, bewaar de vulling dan in de koelkast.
5. Verdeel het deeg in 4 stukken. Wikkel 3 stukken opnieuw in plastic folie. Rol het vierde stuk van het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad, 1-2 mm dik.
6. Snijd het deeg invierkantjes van 3 cm en bedek ze met een vochtige theedoek.
7. Plaats 1/4theelepel vulling in het midden van elk vierkant, trek alle vier de hoeken op, zodat ze in het midden bij elkaar komen. Druk de vier randen samen zodat ze er van bovenaf gezien als een X uitzien. Leg ze op een licht met meel bestoven bakplaat.
8. Herhaal dit proces met de andere drie stukken deeg. Het klinkt misschien alsof het een half jaar duurt om alles klaar te maken, maar met goed gezelschap en goede muziek, zijn ze in een mum van tijd klaar!
9. Kook de gevouwen Manti in gezouten water gedurende 8-10 minuten.
10. Serveer met yoghurt saus, paprikapoeder en olijfolie ( de olie met paprikapoeder 1 minuut ff aanbakken in pan).

turkishcuisine.nl

11-06-2011, 15:53


Bedankt, ik ben benieuwd naar meer van je recepten

11-06-2011, 18:02
Ziet er wel lekker uit!

Ik vind ravioli normaalgezien niet zo lekker omdat het zo "niet gaar" lijkt als het klaar is beetje slijmerig ook in de mond.... is deze variatie beter denk je?

11-06-2011, 22:13
manti is keilekker!

alleen veel werk om te maken... ben wel niewsgierig naar hoe die zakken met manti uit de turkse winkel smaken...