Bekijk volle/desktop versie : CAN 2012: Marokko neemt ultieme wraak op Algerije

05-06-2011, 01:14
Heel Marokko heeft vanavond gekregen waar maanden op is gewacht: Wraak op Algerije. De Atlas Leeuwen speelden na een moeizaam begin een ijzersterke wedstrijd, wat uiteindelijk een 4-0 uitslag opleverde.

In een kolkend Marrakech had Marokko in het begin moeite om in de wedstrijd te komen. Naarmate de eerste helft vorderde namen de Atlas Leeuwen het heft in handen. In de 26e minuut resulteerde dat in de belangrijke openingstreffer. Nadat de bal werd doorgekopt uit een corner tikte Benatia de bal van dichtbij binnen.

De Algerijnen waren gelijk van slag, nog geen minuut na de 1-0 kreeg Marokko een grote kans op 2-0 maar Assaidi die samen met Benatia uitblonk kwam net te kort. Marokko bleef de gehele eerste helft de bovenliggende ploeg, en verdubbelde in de 39e minuut de score. Benatia stoomde op vanuit de verdediging, passeerde diverse Algerijnen en gaf een steekpass op Chamakh. De spits van Arsenal bleef koel ronde af in de korte hoek. Algerije was kort hierna gevaarlijk met een bal op de paal

In de tweede helft probeerde Marokko de wedstrijd snel op slot te gooien. Chamakh, Assaidi en Belhanda wisten echter niet af te ronden. In de 61e minuut kwam de beslissing. El Kaddouri kopte de bal naar voren, en Hadji kon alleen op de keeper af. De schaduwspits bleef koel voor de keeper en ook hij schoot raak in de korte hoek. Hierna was het de beurt aan Assaidi. Met een zaalvoetbal-beweging stuurde hij zijn directe tegenstander het bos in, en plaatste de bal tussen de benen van de keeper door in het doel. Wederom Assaidi en invallers Boussoufa en El Arabi hadden de kans om er nog 5-0 van te maken, maar de eindstand bleef op 4-0 staan.

Door de overwinning neemt Marokko de koppositie over in de poule. De Atlas Leeuwen leiden de poule met 7 punten uit 4 wedstrijden. Algerije, Centraal Afrika en Tanzania volgen allen met 4 punten. Laatstgenoemden hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Morgen spelen zij tegen elkaar in Centraal Afrika.