Bekijk volle/desktop versie : Welkom in de hel NVU in Enschede, welkom in de hel, welkom



28-05-2011, 21:48
Relaas demonstratie
Gezamenlijk persbericht gemeente en politie
Enschede, 28-05-2011 • Zaterdag 28 mei, heeft de demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) plaatsgevonden. Ongeveer 60 personen hebben aan deze demonstratie deelgenomen, waaronder een aantal demonstranten uit Duitsland. Ongeveer 200-250 personen waren aanwezig om een tegengeluid te laten horen.



In verband met het beheersen van de openbare orde is er voor gekozen om de route en de tijdsduur van de demonstratie in te korten. De route is hiermee zo weinig mogelijk door woonstraten gegaan. De route is uiteindelijk geworden:
Stationsplein – Prinsessetunnel – Hengelosestraat – Boddenkampstraat – Boddenkampsingel – Deurningerstraat – Hengelosestraat/Molenstraat – spoorwegovergang – Stationsplein. De tijd is ingekort van 16.00 uur naar 14.30 uur. Er zijn twee spreekmomenten geweest, beide op het Stationsplein.
Deze maatregelen zijn nodig gebleken door confrontaties tussen de demonstranten en tegendemonstranten nog voor aanvang van de demonstratie. Ook tijdens de demonstratie is door de tegendemonstranten voortdurend met stenen gegooid richting de demonstratie en is gezocht naar mogelijkheden tot confrontaties om zo de demonstratie te belemmeren. De tegendemonstranten zijn op afstand gehouden door inzet van de Mobiele Eenheid en politie te paard. De demonstratie is uiteindelijk rond 14.40 uur geëindigd op het station, waarna de demonstranten van de NVU met de trein zijn vertrokken.

De politie heeft vandaag ruim 200 agenten ingezet. Er zijn, voor zover nu bekend, drie gewonden gevallen. Eén persoon raakte licht gewond na een klap met een wapenstok en twee personen werden geraakt door een steen. Zij zijn in het ziekenhuis behandeld. Er zijn 18 aanhoudingen geweest voor openlijke geweldpleging, zoals het gooien van stenen. Momenteel zijn er nog geen berichten over schade aan eigendommen van derden bij de politie gemeld.

------------------------------------------------------------

Jammer dat er niet ff bij word verteld dat Vak P (FC Twente) de moffen weer op de trein heeft gezet voor de aanvang en er hoogstens 30 zielige leegkoppen overbleven:NSB`ers!!! De tegen demo bestond uit meer dan 1000 man en vrouw!

28-05-2011, 21:54



28-05-2011, 22:10

Citaat door rbatyboy:
Willen ze meer democratie? ik begrijp het niet meer


Was al fan van Twente maar na deze dag heb ik mijn hart verloren!!!

Laat maar komen die hersenloze

28-05-2011, 22:14

28-05-2011, 22:22



Citaat door rbatyboy:
Laat ze een keer naar Rotterdam komen, dat wordt pas lachuh

AUB nadat ze weer in E.sch zijn geweest

Maar voor het geval we te laat komen moeten we misschien maar ff naar het stinkende en onder de zeespiegel liggende westen komen

28-05-2011, 22:29
Voor de koppen zie het volgende: