Bekijk volle/desktop versie : Leraar uit Utrecht mee naar bureau en geschorst na slaan leerling



28-05-2011, 14:38
Een docent van het Wellant College in Utrecht is donderdag door de directie van de vmbo-school geschorst nadat een leerling aangifte van mishandeling had gedaan bij de politie. De 46-jarige leraar zou de 15-jarige scholier een klap hebben gegeven, nadat die zich vervelend had gedragen tegenover andere leerlingen.

Dat meldt het AD.

Dat gebeurde in het bijzijn van een groep scholieren. Volgens medeleerlingen zou het gaan om een leraar Techniek van de school. Hij zou de jongen een stomp in zijn maag hebben gegeven. De schoolleiding probeerde de kwestie nog binnenshuis te houden en intern op te lossen, maar de scholier besloot na overleg met zijn vader alsnog aangifte te doen.

De docent stelt dat hij de jongen nauwelijks heeft geraakt, maar daar denkt de leerling anders over. Na de aangifte heeft de politie de docent aangehouden. In afwachting van het politie-onderzoek en eventuele vervolging door justitie is de docent op non-actief gezet.

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/2438386/2011/05/28/Leraar-mee-naar-bureau-en-geschorst-na-slaan-leerling.dhtml

28-05-2011, 14:38


Iesj koeltoerrr