>
>
> Hartige hapjes voor de ramadan
Bekijk volle/desktop versie : Hartige hapjes voor de ramadan
Pagina's :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
Marokkaanse linzensoep
Ingrediënten: 110g rode linzen, 1 kalfsschenkel, met bot, overdwars in stukken gehakt, 2 grote rode uien, fijngehakt, versgemalen peper, 60 ml olijfolie, 1,5 l water, 2 aardappelen, fijngesneden, 2 grote wortels, fijn gesneden, 1 bos verse koriander, fijngehakt, citroensap.
Voorbereiding: 1. De linzen met kokend water overgieten en 15 min. laten staan. 2. In een grote, zware pan kalfsschenkel en uien met peper en olijfolie goudbruin bakken. 3. water toevoegen en voorzichtig aan de kook brengen. Schuim weghalen en uitgelekte linzen toevoegen. Ca. 1 uur laten koken, tot het vlees en linzen gaar zijn.
Bereidingswijze: 4. Aardappelen en wortels toevoegen en laten sudderen tot deze zacht zijn, indien nodig nog wat water toevoegen. 5. De kalfsschenkel uit de pan halen Het vlees van het bot losmaken en in kleine stukjes snijden. de soep in de keukenmachine pureren.
Serveertips: kort voor het opdienen gehakte koriander, vlees en wat citroenssap bij de soep doen en op smaak brengen. Serveren met knapperig Marokkaans brood
wowwwwwwww prachtig mag echt handig zo een lijst.
Alhamdoelilah dat ik er mensen mee blij kan maken.
Soukran oegtie en er zullen zeker nog meer recepten komen insha allah.
Dankje wel, ik heb en aantal recepten voor mezelf genoteerd bedankt en ook van mij mag je zo doorgaan
thallaa
Soukran hbiba,
Straks zal ik er nog een aantal toevoegen.
Beslama
Aardappelkoekjes
Ingrediënten: 4 middelgrote aardappelen - 2 eetlepels melk - 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel - 20 gram boter - 2 plakes kipfilet- 1 uitje - 1 middelgrote moesappel - 1 eetlepel vers gehakte peterselie - 1 eetlepel olie - zout en peper
Voorbereiding: Kook de aardappelen en prak ze fijn met de melk. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Snipper de ui. Schil en rasp de appel. Hak de peterselie fijn. Meng het met het zelfrijzend bakmeel tot een vrij stevig deeg. Voeg zonodig nog iets melk toe. Verdeel het mengsel in 6 porties. Verhit de boter in een pan. Bak de kipfilet en ui goudbruin. Voeg de appel en peterselie toe en laat het 2 minuten sudderen. Breng het op smaak met zout en peper.
Bereidingswijze: Plet een portie deeg tot een rondje en schep in het midden 1 eetlepel kipfiletmengsel. Klap het dubbel en druk de randen op elkaar. Met de handpalm voorzichtig pletten. Verhit de olie en bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
Kaasrol met kruidenkorst
Ingrediënten: 250 gram roomkaas op kamertemperatuur - 200 gram kruidenkaas - 250 gram geraspte pittige kaas - 75 gram olijven - 2 sjalotjes - 1 theelepel tabasco - snufje cayennepeper - 3 eetlepels fijngehakte verse munt - 1 eetlepel maanzaaad - 1 eetlepel sesamzaad
Voorbereiding: Klop de roomkaas met de kruidenkaas tot een glad mengsel. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotjes. Hak de munt fijn. Voeg de geraspte kaas, olijf, sjalot, tabasco en cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar.
Bereidingswijze: Strooi op een groot stuk folie munt, maanzaad en sesamzaad. Vorm het kaasmengsel tot een rol op de folie. Rol hem door de munt en zaadjes. Verpak het stevig in cellofaan. Laat de rol in de ijskast opstijven.
Mais-paprikataartjes
Ingrediënten: 10 velletjes diepvries bladerdeeg - 1 blik maiskorrels à 300 gram uitgelekt - 2/3 kop geraspte belegen kaas - 1 kleine rode paprika - 2 eieren - 1/4 kop karnemelk - 2/3 kop dikke room - 1 theelepel dijonmosterd - scheutje tabasco
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg. Laat de mais uitlekken. Snijd de paprika fijn. Vet 36 muffinvormpjes in en snijd met een vorm van 6 cm doorsnede rondjes uit het bladerdeeg. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg.
Bereidingswijze: Meng de mais, kaas em paprika en breng het op smaak met zout en peper. Klop de eieren los in een schaal en voeg de karnemelk, room, mosterd en tabasco toe. Verdeel het groentenmengsel over de taartjes en schenk er zo veel eiermengsel op dat de taartjes bijna vol zijn. Bak de taartjes 25 minuten in de oven tot ze gerezen en stevig zijn.
Serveertips: Serveer de taartjes warm of koud en garneer met kruiden naar keuze.
Kipquesadilla met tomatensalsa
Ingrediënten: 30 gram boter - 1 kleine rode ui - 4 tortilla's - 200 gram gekookte kip - 3/4 kop verse korianderblaadjes - 1 eetlepel olie - 2 avocado's - citroensap - 1 1/4 dl crème fraîche - chilipoeder of paprikapoeder - Voor de tomatensalsa : 1 kleine ui - 2 tomaten - 3 lente-uitjes - 2 teentjes knoflook - 1 rode peper - 2 eetlepels limoensap
Voorbereiding: Snijd de rode ui in ringen. Snijd de kip fijn. Verhit de boter en fruit al roerend de ui. Leg een tortilla plat neer en leg hier de helft van de kip, champignons,ui,kaas en koriander op. Leg er een tortilla bovenop en druk het geheel voorzichtig, maar goed aan.
Bereidingswijze: Verhit wat olie in de koekenpan. Bak de tortilla's aan de onderkant bruin, keer hem voorzichtig om op een bord en doe hem weer in de pan om de andere kant te bakken. Doe dit ook met de andere tortilla's en vulling. Leg de quesadilla's op een bord en snijd ze met een scherp mes in punten.
Tomatensalsa : Snipper de ui en lente-ui fijn. Snijd de tomaten grof. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaden van de peper en snijd ze fijn. Meng de ui, tomaten, lente-ui, knoflook, rode peper en limoensap in een kommetje. Voeg zout en peper toe naar smaak en zet de salsa afgedekt een tijd in de ijskast.
Serveertips: Serveer de quesadilla's warm met tomatensalsa, avocado en crème fraîche. Bestrijk de avocado met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Miniquiches met feta-uivulling
Ingrediënten: olie - bladerdeeg - 1 eetlepel olie - 20 gram boter - 22 uien - 125 gram feta - 2 eieren - 2/3 kop room
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de taartvormpjes in met iets olie. Snijd met een vorm 24 cirkels uit het bladerdeeg en bekleed de vormpjes ermee.
Bereidingswijze: Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de 1 eetlepel olie met de boter en bak de uien 20 minuten op laag vuur. Roer het regelmatig door. Zet het vuur iets hoger en bak de uien in 10 minuten goudbruin. Laat de uien afkoelen en verdeel ze over de quiches. Verkruimel de feta en verdeel de kaas over de quiches. Klop de eieren en room door elkaar en schenk het mengsel over de quiches. Bak de quiches in 20 minuten goudbruin.
Kip ricottabroodjes
Ingrediënten: 1 ei - 375 gram mager kipgehakt - 200 gram ricotta - 2 eetlepels verse basilicum - 1 eetlepel bieslook - 1/2 theelepel zeezout - vers gemalen peper - diepvriesbladerdeeg - 1 ei om te bestrijken - olie om te bestrijken
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet 2 bakblikken in met olie. Hak de basilicum fijn. Knip de bieslook fijn. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop het ei los. Voeg de kip, ricotta, basilicum, bieslook, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Kneed met vochtige handen een kwart van het mengsel tot een rol van 25 cm lang. Doe hetzelfde met de rest, zodat er 4 rollen zijn. Maak van het bladerdeeg 4 lappen van 25 x 15 cm.
Bereidingswijze: Leg een rol gehakt op een van de korte zijden van een lap deeg en rol het deeg om het gehakt. Herhaal dit met de andere rollen. Snijd elke rol in 6 stukken en leg de stukjes op de bakplaat. Klop het tweede ei los en bestrijk de broodjes ermee. Maak in de bovenkant een inkeping. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Serveertips: Serveer de broodjes warm.
Marokkaans filotaartje (tonijn en ei)
Ingrediënten: x 6 vellen filodeeg x 30 gram boter, gesmolten x 1 kleine ui, fijngesnipperd x 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt x 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt x 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie x 2 eieren
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7). Snijd de deegvellen in de breedte doormidden. Bestrijk 4 velletjes met boter en leg ze op elkaar. Dek de rest af met een vochtige theedoek. Meng de ui, tonijn, olijven en peterselie in een kom en schep de helft hiervan op één kant van het beboterde deeg, laat een randje deeg over. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en breek hierin een ei, het moet heel blijven. Voeg zout en versgemalen peper toe. Bestrijk nog 2 deegvelletjes met boter en leg ze bovenop de tonijn met ei. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan stevig op, maar zorg dat het ei heel blijft.
Bereidingswijze: Leg de rol op een licht ingevette bakplaat en bestrijk hem met boter. Maak op dezelfde wijze nog een rol met de rest van het deeg, de vulling en het ei. Bak de rollen 15 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Na 15 minuten is de eierdooier nog zacht, als je liever hebt dat de eierdooier hard is, laat je het iets langer in de oven..
Gebakken noedels met taugé
Ingrediënten: 115 gram gedroogde eiernoedels - 4 eetlepels plantaardige olie - 1 kleine gehakte ui - 2 1/2 cm vers geraspte gember - 2 teentjes geplette knoflook - 175 gram asperges - 115 gram taugé - 4 lente-uien in ringen - 3 eetlepels ketjap - zout - zwarte peper
Bereidingswijze: Kook de noedels 3 minuten in kokend water zonder zout beetgaar en giet ze af Sprenkel er 2 eetlepels olie over Verhit intussen de resterende olie in de wok Voeg de ui, gember en knoflook toe en roerbak het geheel 3 minuten Verwijder de houterige uiteinden van de asperges en voeg ze toe Roerbak het geheel nog eens 3 minuten Voeg de noedels en taugé toe en roerbak alles op middelhoog vuur 2 minuten Schep de lente-ui en ketjap er door Voeg zout en peper naar smaak toe Roerbak het geheel nog 1 minuut en serveer de noedels
Zijn jullie geintereseerd in nog meer recepten???
jaaaaaa pleassssseeeeee ga door, is echt tof man. prima vooral doorgaan
Pagina's :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.