Bekijk volle/desktop versie : halal bruiloft vs haram bruiloft



Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

29-05-2011, 00:23

Citaat door xLiefdevol:
Er zitten hier echt domme mensen op dit topic.

Nesh meh ?

29-05-2011, 00:24


Haram bruiloft

29-05-2011, 09:40

Citaat door bal:
HARAM want ik ga ringen doen wil wel anasheed af en toe maar ook heeeel veel extra's


Citaat door Tabekoyt:
Haram bruiloft


dat kan
Maar waarom kiezen jullie hiervoor?
Is dit van huis uit traditie bij jullie of omdat jullie het gewoon zelf willen?

29-05-2011, 09:45

Citaat door Tamimt:
100 % HALAL In shaa Allaah om de tevredenheid van Allaah te verkrijgen.

[B]Waarom zou ik mijn Heer ongehoorzaam zijn die dag terwijl Hij ons voorziet van allerlei gunsten?

Allaah houdt van de mensen die niet overdrijven in alles.

Hij heeft muziek verboden gemaakt dus waarom muziek op je bruiloft?

Het gebed is voor de gelovige op de vastgestelde tijden voorgeschreven dus waarom dan het gebed niet op tijd bidden op je bruiloft? Omdat het te gezellig is? Het wereldse genietingen gaat voor Allaah?

Oh en over de ringen. De profeet Salalaahu alayhie wassalaam heeft duidelijk gezegd ; Wie een volk imiteert is één van hen.



En vrees jouw Heer.
[/B]


Incha'Allah

Velen zien het anders en de dag dat ze trouwen word onze Heer op de pauzestand gezet en is hij niet belangrijk. Maar niet wetend dat ze zich moeten verantwoorden aan Hem. Niet wetend dat hij hun ziel kan ontnemen op die dag. la illaha illa Allah

29-05-2011, 09:49



Citaat door Kamal_Amazigh:
Uhm echte mannen bestaan uiteraard en die blijven bestaan tot aan de dag des oordeels, dus weet niet wie je wijs heeft gemaakt dat ze niet bestaan Misschien dat ze wel in de minderheid zijn, maar ze bestaan wel

Tegenwoordig gebeuren gekke dingen, gewoon jezelf niet aanpassen aan die gewoontes dan komt het wel goed met jou.



Alhamdoellilah er zijn nog genoeg goede man, maar net als de goede vrouwen wordt het steeds minder.
Soms denk ik weten die mannen nou echt niet wat hun vrouwen aan het doen zijn, aan de ander kant van de zaal.


Absoluut ik zal me nooit aanpassen aan een die gewoonte.

29-05-2011, 10:39

Citaat door Salaamm:
hopend op meer barakaa Van Allaah.

Juist ik ook!

29-05-2011, 10:44
Hoe erg het ook klinkt, haram bruiloft. Want ik doe muziek.

29-05-2011, 11:27
Ik zou wel anasheed willen, dat de bruidegom de zaal binnenkomt, samen taart snijden en de ringen doen, negeffa en misschien een camera vrouw of laten filmen door een familie lid.
En voor de rest geen dakka (mensen op je bruiloften genieten ik zelf niet, dus dan heeft het geen nut), geen gemengd.


Dit was het zo'n beetje denk ik:$

Dus beetje mix eigenlijk

29-05-2011, 11:31
Wie heeft daliel waarom ringen niet mogen?

29-05-2011, 12:05

Citaat door sjamsoe:
dat kan
Maar waarom kiezen jullie hiervoor?
Is dit van huis uit traditie bij jullie of omdat jullie het gewoon zelf willen?


Wil ik zelf.

29-05-2011, 12:08
Sadaka in de moskee Insha Allah

29-05-2011, 12:58

Citaat door Brunette-:
Hoe erg het ook klinkt, haram bruiloft. Want ik doe muziek.


Citaat door spa-water:
Haram!


Dat kan en why haram?

29-05-2011, 13:00



Citaat door marocgirl15:
Ik zou wel anasheed willen, dat de bruidegom de zaal binnenkomt, samen taart snijden en de ringen doen, negeffa en misschien een camera vrouw of laten filmen door een familie lid.
En voor de rest geen dakka (mensen op je bruiloften genieten ik zelf niet, dus dan heeft het geen nut), geen gemengd.


Dit was het zo'n beetje denk ik:$

Dus beetje mix eigenlijk


Dat kan

Gemixt had ik er niet bij gezegd

29-05-2011, 13:04
Assallaamoe 'aleikoem,

Met betrekking tot ringen, goude ringen en ook huwelijksringen wil ik het volgende meedelen.

Veel moslims hebben het dragen van een gouden ring, die ze verlovingsring noemen, als gewoonte aangenomen. Naast het feit dat dit een culturele imitatie van de ongelovigen is, is dit vooral een schadelijke gewelddadigheid tegen de duidelijke en authentieke tekst die het dragen van goud voor moslim mannen en vrouwen verbiedt: zoals spoedig duidelijk voor je zal worden. Huwelijksringen werden voor het eerst gebruikt door de Romeinen, die veel afgodendienaars waren en later werden zij Christelijk. Dit is een daad van en ongelovigen en dus niet toegstaan.

Hier volgen 6 punten:

1. “De Profeet (salallaahoe 'alayhie was sallem) verbood gouden ringen.”

2. Op gezag van ibn ‘Abbaas die vertelde dat de Profeet (vrede zij met hem) een gouden ring om de vinger van een man zag, hij haalde deze eraf, gooide hem weg en zei: “Zou één van jullie opzettelijk een brandend hete kool in zijn handen nemen?”

Toen de Profeet (vrede zij met hem) weg was, werd er tegen hem gezegd: “Neem je ring en doe er voordeel mee (i.e. door hem te verkopen).” De man zei: “Nee, bij Allaah, ik zal hem nooit nemen nadat hij is weggegooid door de Boodschapper van Allaah (vrede zij met hem)”!”

3. Op gezag van Aboe Tha’laba al-Khoeshani, die zei: ibn Hibbaan en at-Tabaraani “De Profeet (vrede zij met hem) zag dat ik een gouden ring aan mijn vinger droeg en dat hij erop sloeg met een stok die hij had. Toen de Profeet (vrede zij met hem) even niet keek, gooide hij het weg. Toen de Profeet weer keek zag hij dat de ring verdwenen was, en zei tegen hem: ‘Ik denk dat we jou pijn veroorzaakt hebben en het ondergaan van een verlies’.”

4. Op gezag van ‘AbdAllaah ibn ‘Omar, die zei: “De Profeet (vrede zij met hem) zag één van zijn metgezellen een gouden ring dragen, en hij (vrede zij met hem) ging van hem weg. Hierop gooide de man de ring weg en droeg een stalen ring. De Profeet (vrede zij met hem) zei tegen hem: “Dit is nog slechter, dit zijn de sieraden van de inwoners van de hel!” Dus gooide de man ook die ring weg en deed een ring van zilver om. De Profeet (vrede zij met hem) zei hier niets van.”

5. “Wie van jullie gelooft in Allaah en de laatste dag, laat hem geen goud of zijde dragen.”

6. “Wie van mijn volk goud draagt en dit nog steeds draagt bij het sterven, zal uitgesloten zijn van het goud van het Paradijs.”

Verder, het dragen van zilveren of ijzeren ringen voor mannen is wel toegestaan. Het is bekend dat de Profeet een zilveren ring had, wat blijkt uit onder andere de hadith van Anas (moge Allah tevreden met hem zijn), die zei: “Toen de Profeet (vrede zij met hem) een brief naar de Romeinen wilde sturen, werd hem verteld dat zijn geen enkele brief lazen tenzij het een zegel erop had, dus hij nam een ring van zilver. Het was alsof ik het kon zien schijnen op zijn hand, en erop gegraveerd waren de woorden ‘Mohammad, de Boodschapper van Allah’” (Overgeleverd door al-Boekhari, 5537; Moeslim 2092).

Het dragen van ringen (zolang de stof waarvan het gemaakt is halaal is) is iets wat gedaan werd door de Profeet (vrede zij met hem) en zijn Metgezellen (moge Allah tevreden over hen allen zijn), en de geleerden zijn het er allemaal over eens dat het is toegestaan. Ook vroeg u over het dragen van kettingen; dit is een innovatie, en het is iets wat gedaan wordt door vrouwen. Het valt onder hetzelfde oordeel als het dragen van enkelbandjes, armbandjes, oorbellen, oorringen en kettinkjes; ze zijn toegestaan voor vrouwen maar niet voor de Moslim-mannen. Ibn ‘Abbaas (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen heeft vervloekt.

Als laatste, het dragen van een ring speciaal voor de gelegenheid van het huwelijk is iets dat niet gedaan werd in de tijd van de Profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem). Daaruit volgt dat het geen onderdeel is van het huwelijk, en dat het dragen van een ring ter gelegenheid van het huwelijk een toevoeging is binnen de Islam. De profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: "Wie iets doet wat niet in overeenstemming is met onze zaak, zal daar zelf de gevolgen van ondervinden" (overgeleverd door Boekharie en Moesliem).

De profeet (vrede zij met hem) heeft ook gezegd: "De beste uitspraak (het beste woord) is, is het boek van Allah. De beste leiding is de leiding van Mohammed (vrede zij met hem), en de slechtste zaken, zijn nieuwigheden (toevoegingen) in de religie, en iedere nieuwigheid is een innovatie, en iedere innovatie behoort tot de dwaling."

WAllahoe alham!

29-05-2011, 13:34
ZUCHTTTTTTTTTTTT

Wie heeft het hier over gouden ringen damn.. lezen is ook n vak op zich. Natuurlijk is goud verboden. dus ook gouden ringen

ik heb het over ringen alleen.

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37