Bekijk volle/desktop versie : 'Syrië had een geheime kernreactor'



24-05-2011, 19:41
'Syrië had een geheime kernreactor'
WENEN - Een gebouwencomplex in Syrië, dat in 2007 door Israël is gebombardeerd, was zeer waarschijnlijk wel een nucleaire reactor. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van de internationale nucleaire waakhond IAEA, berichtte dinsdag persbureau Reuters, dat het document in bezit heeft.

Damascus heeft altijd volgehouden dat het om een militaire basis op de plek Dair Alzour in de woestijn ging. Het IAEA stelde jaren geleden dat niet uitgesloten kon worden dat het om een nucleair complex ging, maar is er nu volgens het rapport vrij zeker van dat het een kernreactor was.

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA stelde destijds al dat het een reactor was die in grootte en technisch opzicht gelijk was aan de centrale Yongbyon in Noord-Korea.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/9874433/___Syri_had_kernreactor___.html?sn=buitenland

24-05-2011, 19:41


Heel goed gedaan van de Israelische luchtmacht destijds

24-05-2011, 20:00
Yes nu is die bombardement ook weer gerechtvaardigd.

24-05-2011, 20:05

Citaat door amstermoro:
nu is die bombardement ook weer gerechtvaardigd.


Ben ik helemaal met je eens

24-05-2011, 21:15


Dat Syrië haar ABC-programma naar de letter trachtte te volgens is al sinds 2002 een publiek geheim. De Chemische wapens waren al sinds de Koude Oorlog algemeen bekend, en bestaan nog steeds. het Biologische wapens verdrag heeft men nooit volledig geratificeerd en die Atoomwapentechnologie waar Khan mee de boer op is gegaan is ongetwijfeld ook aan Syrië aangeboden...


Citaat:
SYRIA’S PUTATIVE CBW CAPABILITIES
Syria is a party to the 1925 Geneva Protocol, which bans the use of chemical and bacteriological methods of warfare. Unlike Israel, Syria ratified the Geneva Protocol Protocol in 1968 without reservations, except for the provisons that the Protocol did not represent recognition of Israel.
Thus, Syria has formally renounced both first and retaliatory use of chemical or biological weapons against any state. Syria is also a party to the 1968 Treaty on the Non- Proliferation of Nuclear Weapons (NPT) and has signed
but not ratified the 1972 Biological and Toxin Weapons Convention (BWC).
pdf

Met andere woorden, men beschouwd Israël niet als staat, en heeft evenmin Verdrag biologische wapens geratificeerd


Citaat:
Het Verdrag biologische wapens behelst een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, de productie en het aanleggen van voorraden van bacteriologische (biologische) en toxinewapens. Tevens regelt het verdrag de vernietiging van deze wapens. Het verdrag is echter nog steeds niet in werking getreden.

Het Verdrag is op 10 april 1972 tot stand gekomen (Trb. 1972, 142) en in 1981 door Nederland geratificeerd.
wiki

Het is daarom maar de vraag wat er met dit spul gebeuren zal als Syrië zover destabiliseert dat het leger de controle verliest over haar eigen basis, en anderzijds of Assad niet zo ver gaat dat hij het op zijn eigen bevolking inzet, het zal niet de eerste keer zijn dat een Assad massamoord op zijn eigen bevolking pleegt, Hama heeft 17.000 tot 40.000 soennitische moslims het leven gekost .