Bekijk volle/desktop versie : Palestijnen vragen Obama om druk op Israël op te voeren



20-05-2011, 23:34
President Obama moet druk op de Israëlische premier Netanyahu uitoefenen zodat hij een Palestijnse staat op basis van de grenzen van 1967 accepteert. Dat heeft president Abbas vanavond gezegd in reactie op de ontmoeting tussen Obama en Netanyahu.

De Amerikaanse president sprak aan het begin van de avond met Netanyahu in Washington. Na afloop erkenden beide leiders dat zij van inzicht blijven verschillen over de grenzen van een eventuele toekomstige Palestijnse staat. Obama herhaalde dat hij wil dat Israël zich terugtrekt tot de grenzen van 1967, terwijl Netanyahu stelt dat Israël zichzelf dan niet meer goed kan verdedigen.

Een woordvoerder van de Palestijnse president Abbas zei vanavond in een reactie tegen persbureau AFP dat Netanyahu met zijn opstelling het vredesinitiatief van Obama afwijst en het internationale recht negeert. Hij riep Obama en de leden van het Kwartet van het Midden-Oosten (VS, EU, VN en Rusland) op om Netanyahu onder druk te zetten zodat de Israëlische premier zich alsnog bij de grenzen van 1967 wil neerleggen.

Naast Abbas reageerde ook Hamas boos op de woorden van Netanyahu in Washington. Volgens de islamitisch-fundamentalistische beweging bewijzen de uitlatingen van Netanyahu “de absurditeit en zinloosheid” van directe vredesonderhandelingen met Israël. Een woordvoerder van Hamas benadrukte dat de Palestijnen de legitimiteit van Israël ‘op geen enkele centimeter van Palestijns land’ zullen erkennen.
Bron:

21-05-2011, 00:12


De tijd is nabij waarbij het IDF zal moeten worden teruggevoerd in body bags. Samen met de hypocriete, bemoeizuchtige Amerikanen.

21-05-2011, 00:14

Citaat door RaiseUp:
De tijd is nabij waarbij het IDF zal moeten worden teruggevoerd in body bags. Samen met de hypocriete, bemoeizuchtige Amerikanen.


Dat zal jij niet mee maken.
Wij staan in voor de veiligheid van Israël!