Bekijk volle/desktop versie : Mijn oma komt voor het eerst bij me op bezoek.



Pagina's : [1] 2

20-05-2011, 15:20
Ze wilde al eerder komen, maar ze lag in het ziekenhuis meskiena.

Wat kan ik klaarmaken voor het eten? Ze kan trouwens alleen iets op dat makkelijk te kauwen is in verband met haar gebit.

20-05-2011, 15:21


een heerlijke soep en een hoofdgerecht iets met kip/vlees of vis.

20-05-2011, 15:22
Taijne, met groene olijven en kalfsvlees.

Jammie!



Of anders, gebraden kippetje met loez en gedroogd abrikoos.

20-05-2011, 15:22
vrijdag coucous dag

20-05-2011, 15:24


Zou een salade maken (als je daar nog genoeg tijd voor hebt) met een van de gerechten van dropje.. Vind tajine van lamsvlees met zwarte olijven en gedroogde pruimen en abrikozen altijd wel lekker/mooi

20-05-2011, 15:26

Citaat door dordje22:
een heerlijke soep en een hoofdgerecht iets met kip/vlees of vis.


Is dat niet teveel, soep vult op zich al heel erg. En dan ook nog eens een hoofdgerecht?

Citaat door dropje1980:
Taijne, met groene olijven en kalfsvlees.

Jammie!



Of anders, gebraden kippetje met loez en gedroogd abrikoos.
Ik heb zelf geen tajine in huis.

Maar die gebraden kip lijkt me wel wat.

Citaat door Kaukie:
vrijdag coucous dag




Ze komt morgen.

20-05-2011, 15:28

Citaat door Flower_power:
Zou een salade maken (als je daar nog genoeg tijd voor hebt) met een van de gerechten van dropje.. Vind tajine van lamsvlees met zwarte olijven en gedroogde pruimen en abrikozen altijd wel lekker/mooi



Ideën voor de salade??

Ja, ik heb zelf geen tajine.

20-05-2011, 15:30

Citaat door Amazing_me:
Ideën voor de salade??

Ja, ik heb zelf geen tajine.


Ik maak het altijd klaar in een marmita .. Is lekker hoor! En dat vlees is volgens mij zachter als dat van een gebraden kippetje.. Is altijd wat taaier .. Is makkelijker dan je denkt . Misschien kan je mams erbij komen staan?

En de salade: zo'n schotel weet je wel.. Met in het midden rijst.. En eromheen alles wat je lekker vindt: aardappelsalade, rode bieten, komkommer, tomaat, worteltjes, sperzieboontjes..

20-05-2011, 15:31
Your welcome sweety

20-05-2011, 15:31
Ook al heb je geen taijne, kan je het altijd nog een pan maken.
Ik vind dat toch veel lekkerder!


20-05-2011, 18:19
Ik weet vn mijn oma dat ze heel erg dol is op vogeltongetjes soep( berkoeksh) makkelijk te eten en licht. Of iwzansoep. Daarbij kan je nog wat lichts erbij maken.

20-05-2011, 18:21

Citaat door l7obl3mar:
Ik weet vn mijn oma dat ze heel erg dol is op vogeltongetjes soep( berkoeksh) makkelijk te eten en licht. Of iwzansoep. Daarbij kan je nog wat lichts erbij maken.


Mag ik recept van berkoesh

20-05-2011, 19:18


charmila van tomaten en gebakken visjes en salade

20-05-2011, 19:25

Citaat door Kaukie:
vrijdag coucous dag


20-05-2011, 19:42

Citaat door Flower_power:
Mag ik recept van berkoesh


O, sorry meid dat ik je zo lang heb laten wachten
Was andere topics aan het bekijken.

Hier is ie dan.

Berkoeksh:




benodig heden:
2 uien geraspt
3 a 4 kleine tomaatjes geraspt
ong 6 takjes kosber fijgesneden (peterselie)
ong 6 takjes ma3dnous fijngesneden (koriander)
handje geweekte hoemoes (kikkererwten)
wat geweekte helba en 3des (fenegriek en linzen) zorg wel dat je niet te veel fenegriek gebruik of helemaal niet het is sterk spul en je gaat er van stinken
eerlijk gezegd. pas bevallen vrouwen eten dit vaak dus gebruik weinig!
200 gram ong stukjes rundvlees
1 el olie
1 el olijf olie
zout peper
paprikapoeder
gemberpoeder
komijnpoeder
safraan
1 zakje groente soep (hoeft niet)
en kokend water
ik had ong 2 a 2.5 liter

doe dit alles in een soep pan

behalve de water
en bak het wat aan
zodat de geuren vrijkomen

dan doe je de kokende water erbij
en dan de vuur laag zetten
en dit ong anderhalf a 2 uur koken
tenminste tot de vlees gaar is

dan doe je de zakje groentesoep erbij
en de kom met berkoekeshe (kom ff niet op de naam in het nederlands )
(zorg wel dat je de vuur omhoog zet en alles weer goed borrelt)
blijf goed roeren
zodat de berkoekesh niet op de bodem
gaat plakken

als de berkoekesh zacht is
is de soep gaar

ps als je wilt kan je bijna aan de eind een lepel tomaten puree toevoegen
zorg voor iets meer smaak en binding

Pagina's : [1] 2