Bekijk volle/desktop versie : Doden bij aardbeving Zuid-Spanje



11-05-2011, 22:03
In Spanje zijn zeker tien mensen omgekomen bij een aardbeving in het zuidoosten van Spanje. De beving had een kracht van 5,3 op de schaal van Richter en is gevoeld tot in de hoofdstad Madrid.

Het epicentrum was in het zuidoosten bij de stad Lorca in de regio Murcia. Spaanse media melden dat er kort na elkaar twee bevingen waren, maar dat is nog niet bevestigd.

Volgens de burgemeester van Lorca zijn de slachtoffers geraakt door brokstukken. Een legereenheid van 150 militairen is met speurhonden onderweg naar het gebied om mee te helpen zoeken naar mogelijke slachtoffers onder het puin.

Ingestort
Er komen veel meldingen van schade. Gebouwen, waaronder een historische klokkentoren, zijn deels ingestort. Het vallende puin heeft auto's op straat flink beschadigd.

Circa tienduizend van de 90.000 inwoners van Lorca kunnen niet meer terug naar hun woning.

Ook een tunnel in de A7 richting Andalusië zou zijn ingestort. Het is nog niet bekend of daar doden zijn gevallen.

Aardbevingsgevoelig
Volgens correspondent Rop Zoutberg is het zuidoosten van Spanje zeer aardbevingsgevoelig. Daar schuren de Afrikaanse plaat en Euraziatische plaat tegen elkaar.

Jaarlijks zijn er zo'n 2500, voornamelijk hele lichte bevingen. De laatste grote beving was in 1999. Toen raakten twintig mensen gewond, er vielen geen doden.

http://nos.nl/artikel/239745-doden-bij-aardbeving-zuidspanje.html

11-05-2011, 22:07


Freaky, gisteren was hier nog een topic over een voorspelde aardbeving in Rome?

11-05-2011, 23:12
Dichtbij Marokko, als dit maar niet iets op gang brengt daar.