Bekijk volle/desktop versie : Huis uit na kindermishandeling



06-05-2011, 11:26
Ouders die hun kinderen mishandelen, worden in Rotterdam voortaan enige tijd uit huis gezet.

Ook bij dreigend geweld gaat die maatregel gelden, zo maakt het college van B en W vandaag bekend. Tot nu toe werden vaak de slachtoffertjes zelf uit huis gehaald.
Rotterdam zet op die manier vol de aanval in tegen kindermishandeling. Het stadsbestuur heeft concrete afspraken gemaakt met politie en justitie om jongeren beter te kunnen beschermen. De nieuwe aanpak gaat na de zomer van start.„

Landelijke cijfers wijzen uit dat naar schatting een op de dertig kinderen slachtoffer is van kindermishandeling. Dat betekent dat in elke schoolklas minstens één kind zit dat te maken heeft met een onveilige thuissituatie”, zegt verantwoordelijk CDA-wethouder Hugo de Jonge (Jeugd en Gezin).

Kern van de afspraken is dat een huisverbod niet alleen wordt opgelegd als de politie huiselijk geweld of kindermishandeling meldt, maar óók als hulpverleners ernstige zorgen of vermoedens hebben dat een kind in acuut gevaar verkeert. Het tijdelijk huisverbod moet dus ook een preventief middel zijn.

Time-out
„Het tijdelijk uit huis plaatsen van een ouder bij signalen van kindermishandeling biedt een gezin een belangrijke time-out, zodat snel hulp kan worden geregeld”, aldus de wethouder.

Wettelijk gezien kunnen gemeenten nu al een huisverbod opleggen bij geweld tegen huisgenoten. Maar dat gebeurt in de praktijk vaak alleen als een partner wordt mishandeld; bij kindermishandeling echter nauwelijks.

Bron: telegraaf.nl

06-05-2011, 11:55


Kindermishandeling moet keihard worden aangepakt

06-05-2011, 16:42



06-05-2011, 16:54
waar worden ze dan geplaatst?

06-05-2011, 16:57


Dat wordt dus handjes thuis houden voor de Marokkaanse ouders.
Natuurlijk ook vanuit andere culturen.

Doen ze goed daar in Rotterdam!
Kindermishandeling moet hard aangepakt worden! Moeten ze overal invoeren!

06-05-2011, 17:06
Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit nieuws de Marokkaanse ouders ervan weerhoudt hun kinderen niet meer te slaan. Marokkanen hebben namelijk een hardere aanpak nodig.

06-05-2011, 17:39

Citaat door Zeeschelp:
Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit nieuws de Marokkaanse ouders ervan weerhoudt hun kinderen niet meer te slaan. Marokkanen hebben namelijk een hardere aanpak nodig.

De hardere aanpak is niet nodig! Het komt meestal altijd door de Marokkaanse ouders die hun kinderen geen liefde schenken met bijvoorbeeld liefe woordjes. Het kind word hard en geeft dit precies door aan zijn kind! Als de Hollanders eens wisten wat erin Marokkaanse gezinnen gebeurt waren nu 75% van alle Marokkaanse ouders in de gevangenis.

12-05-2011, 17:53
Wat ik ff kwijt wil is dat ze hier in NL hypocriet zijn!Zogenaamd hard aanpakken zie je overal.. Mijn stiefkinderen worden al jaren fysiek en mentaal mishandeld en verwaarloosd door hun eigen moeder, maar er wordt geen actie ondernomen!! We hebben overal aan de bel getrokken en instanties doen dit af als moddergooien! De moeder gaat even een keer huilen en zielig doen bij instanties, en er is niks meer aan de hand!! Zij is zelfs nog degene die overal hulp krijgt aangeboden! Typisch NL, dader --> slachtoffer!!!! JEUGDZORG & DE RAAD VAN KINDERBESCHERMING : ZAK DOOR DE STRONT!

astighfirALLAH!!