Hier heb je denk ik wel wat aan.
Marokkaanse rijstschotel met kip
Eenvoudige maar erg smakelijke Marokkaanse rijstschotel met gestoofde kipdrumsticks.
Dit heb je nodig:
6 kipdrumsticks;
1 koppen basmatirijst;
3 wortelen in kleine stukjes gesneden;
1 of 2 groene paprika's, schoongemaakt en in kleine stukjes;
1 vleestomaat, vocht eruit en in kleine stukjes;
2 rode uien, gepeld en gehakt;
1 klein bosje verse koriander, fijngehakt;
specerijen naar smaak: zout, peper, gemberpoeder; draadjes saffraan (of poeder),kurkuma.
5 eetlepels olijfolie.
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een pan en voeg er de kipdrumsticks aan toe en alle groenten (wortelen, paprika's, tomaat, uien) in kleine stukjes gesneden met de specerijen en zout naar smaak.
Rondom alles omscheppend aanbraden en bedekken met 1 liter water.
Breng aan de kook en voeg er fijngehakte verse koriander aan toe.
Deksel op de pan, zet het gas laag en laat alles in ongeveer 30-40 minuten gaar worden.
Haal de gare kipdrumsticks dan uit de pan en houd warm.
Voeg de rijst toe aan het vocht en de groenten in de pan (de hoeveelheid bouillon in de pan moet twee keer zoveel zijn als de hoeveelheid rijst; is dat niet meer het geval vul dan het vocht aan met wat extra water of kippenbouillon (van een blokje).
Controleer of de smaak van de bouillon goed is (voeg anders nog wat extra zout of specerijen toe), en laat de rijst heel zachtjes koken in de groenten/kippenbouillon totdat de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd.
Schep de rijst/groenten-massa op een mooie schaal, leg de warme kipdrumsticks er bovenop en dien kokendheet op.
Serveer er verschillende salades bij.