Bekijk volle/desktop versie : Verdediging Demjanjuk eist vrijspraak en schadevergoeding



04-05-2011, 11:17

Citaat:
De advocaat van John Demjanjuk heeft vandaag in München tijdens zijn slotpleidooi vrijspraak geëist van zijn 91-jarige cliënt. “De aanklagers hebben geen enkel bewijsstuk overlegd die zijn schuld aantonen”, aldus advocaat Ulrich Busch. Vorige maand hoorde de Oekraïner zes jaar cel tegen zich eisen.

Busch heeft niet alleen vrijspraak geëist, hij wil ook dat Demjanjuk direct wordt vrijgelaten uit het gevang en een schadevergoeding krijgt voor de tijd dat hij onterecht heeft vastgezeten. “Zo niet, volgt er een hoger beroep.”

De verdediging van Demjanjuk, die wordt beschuldigd van deelname aan 28.060 gevallen van moord in het Poolse concentratiekamp Sobibor, denkt eind deze week of begin volgende week haar pleidooi af te ronden. De rechtbank in München heeft nog geen datum genoemd waarop het met een vonnis komt.

Demjanjuk heeft een rol in de Holocaust altijd ontkend. Hij beweert in 1941 door het Sovjetleger te zijn opgepikt waarna hij een krijgsgevangene werd. Maar veel getuigen in de rechtszaak, waaronder ook Nederlanders, hebben tegen hem getuigd. Het gaat voornamelijk om familieleden van mensen die in Sobibor zijn omgekomen.
Er is niet een verklaring tegen Demjanjuk afgelegd. Niet een.
Verder is er niet een persoon gevonden die hem in Sobibor heeft gezien. Maar wel tegen hem getuigen.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/05/03/verdediging-demjanjuk-eist-vrijspraak-en-schadevergoeding/

04-05-2011, 11:28



Citaat door Rongo:

Alleen komt volgens mij bij een toenemend aantal mensen dat getreur over die oorlog hun neusgaten uit.



lol