Bekijk volle/desktop versie : Belgische analist verlaat studio na ruzie over opmerking van DERKSEN over Preud'homme



03-05-2011, 17:57
De Studio 1-uitzending van de Belgische RTBF veroorzaakte redelijk wat commotie, maandagavond. Twee analisten kregen het tijdens de uitzending met elkaar aan de stok: Stéphane Pauwels en Benoît Thans. Aanleiding voor de ruzie was een opmerkingen die Johan Derksen had geplaatst over FC Twente-trainer Michel Preud'homme.

Derksen verweet in een interview Preud'homme voor dorpsidioot en zei dat de voormalige Belgische international 'gigantische ogen in zijn kop heeft en niet weet welke dag het is.' Thans greep de uitspraken van de hoofdredacteur van Voetbal International aan om een vergelijking te trekken naar collega Pauwels. “Zulke mensen maken veel lawaai, maar zeggen niks”, zei Thans, doelend op Derksen. Terwijl hij dit opmerkte, keek hij in de richting van Pauwels.

“Jij hebt over mij ook onaangename dingen gezegd”, vertelde hij erbij. Het leidde tot een hevige discussie tussen de twee analisten. Nadat presentator Michel Lecomte de gemoederen probeerde te bedaren, liep Pauwels volgens Het Nieuwsblad woedend de studio uit. “U kiest altijd partij Lecomte. Ik heb er genoeg van”, riep hij nog na.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=136438