Bekijk volle/desktop versie : De Hand....



30-04-2011, 23:14

in deze topic zal ik alles plaatsen wat met handen te maken heeft
gelieve niet mee plaatsen





De hand in het dagelijks leven
De hand. Als baby zijnde ontdekte je al na enkele weken dat je handen had en weer enkele weken later begon je langzaam te ontdekken waar die uitsteeksels voor dienden: om dingen vast te grijpen! Maar de hand vervult meer functies dan enkel de grijpfunctie..


30-04-2011, 23:20


De functies van de hand

De hand is een van de belangrijkste gereedschappen van de mens in zijn dagelijkse leven. In eerste instantie is de hand bedoeld om fysiek zijn omgeving te manipuleren (door iets vast te pakken, te gooien, bepaalde toetsen in te drukken,...). Maar de hand is ook erg belangrijk als tastorgaan. Als je een kop vastpakt met koffie, die nog gloeiend heet is, dan laat je die al snel los. Die koffie kun je op dit moment nog niet drinken. Een paar minuten later probeer je het weer, door eens te voelen.

Maar ook in de communicatie vervult de hand een belangrijke rol, m.n. door datgene wat de spreker zegt, extra te onderstrepen. Hierbij is het zo dat, hoe heviger de emotie is (blijdschap, woede,...), hoe meer de handen en armen gebruikt zullen worden bij het communiceren. Een aparte positie neemt de gebarentaal in: doordat doven niets horen, gebruiken ze hun handen om te communiceren.




In de omgang tussen mensen heeft de hand ook een belangrijke functie: Je geeft elkaar een hand bij het begroeten en weer afscheid nemen. Een hand op de schouder leggen, om iemand te troosten. Een middelvinger opsteken is niet netjes, want het heeft een bepaalde, minder vriendelijk boodschap. Ook in het uiten van de liefde en lust, heeft de hand een functie (de details hiervan vallen buiten de scope van dit artikel).



http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/41390-de-hand-in-het-dagelijks-leven.html

01-05-2011, 12:09
Over lange Wijsvingers bij Vrouwen & lange Ringvingers bij Mannen!januari 7, 2011[/SIZE]

Citaat:


Darwin had een lange wijsvinger
[SIZE="3"]Wist je dat de lengte van je wijsvinger een heleboel verklapt over wie je bent? Ook wetenschappers is de verhouding tussen wijs- en ringvinger (respectievelijk 4D en 2D) opgevallen, en de link met een op het eerste zicht ongerelateerde kenmerken.
Het houdt namelijk verband met seksuele voorkeuren, welke film je graag ziet, hoe sportief, competitief of agressief je bent. Het voorspelt ook de kans op ziektes.

Hoe berekenen?
Om de verhouding tussen ring- en wijsvinger te berekenen, volstaat het niet om simpelweg naar je handen te kijken en vast te stellen welke vinger langer is. Je meet aan de palmzijde de lengte van elke vinger, in het midden en te beginnen aan het onderste kootje tot de vingertop. Dan deel je het getal van je ringvinger door het getal van je wijsvinger.

Is je wijsvinger langer dan je ringvinger, dan spreken we van een hoge ratio, is je wijsvinger korter dan spreken we van een lage ratio. Een langere wijsvinger geldt als vrouwelijk, een langere ringvinger als mannelijk.




• Lange wijsvingers bij mannen:

Minder risico op prostaatkanker en hartziekten, meer kans op homoseksualiteit. Jongens zijn braver, hebben minder aandacht nodig, reageren vaker angstig en willen niet wijken van moederszijde.

• Lange wijsvingers bij vrouwen:

Meer kans op borstkanker en vruchtbaarder.

• Lange ringvingers bij mannen:

Betere vruchtbaarheid, beter sperma, agressiever, extraverter, nemen meer risico’s en beter in sport en muziek. Ze zijn over het algemeen ook beter soldaten, investeerders, ingenieurs en schakers.

• Lange ringvingers bij vrouwen:

Meer kans op homoseksualiteit, zijn assertiever en agressiever en vaker professioneel succes.

Seks, drugs, drank en linkshandig

Over het algemeen zijn mensen met langere ringvingers avontuurlijker, nemen ze meer risico’s en proberen ze meer uit. Ze hebben meer kans op te experimenteren met drugs, kijken liever naar films met veel geweld en hebben meer kans om verslaafd te raken aan alcohol.

Deze mensen zijn ook vaker linkshandig, zijn op seksueel gebied iets avontuurlijker ingesteld en kunnen beter problemen oplossen. Tegelijk komen ze vaker in de gevangenis terecht, plegen ze vaker een moord en worden vaker opgenomen in de psychiatrie. Tegelijk kunnen ze beter gooien. Kinderen hebben meer kans op hyperactiviteit en concentratiestoornissen. Ze zijn ook vatbaarder voor infectieziekten en leven gemiddeld genomen minder lang.

Werkelijke verklaring

Sinds het eind van de jaren ’80 werden al meer dan 100 psychologische kenmerken en eigenschappen en ziekten gelinkt aan de wijs- en ringvingerratio.

Hoe kan dat, dat een vinger al die zaken voorspelt? De waarheid is dat het niet de vingerlengte an sich is die als die kenmerken ‘voorspelt’, maar de achterliggende hormonenbalans.

Testosteron

Een foetus wordt blootgesteld aan geslachtshormonen. Hoe vaker een foetus te maken krijgt met het mannelijk geslachtshormoon testosteron, hoe meer kans op een mannelijk hand (of een korte wijsvinger). Die blootstelling aan testosteron is de werkelijke voorspeller van de ziektes en aandoeningen.

Seksuele selectie

Maar waarom uit een blootstelling aan testosteron zich precies in een verschil in wijs- en ringvingerlengte? Gesuggereerd wordt dat het een manier van seksuele selectie zou kunnen zijn.

Mannen met een korte wijsvinger konden beter gooien, namen meer risico en hadden sterkere spieren, met als resultaat dat ze vaker succes hadden in de jacht en zo uitverkoren werden door de vrouwen. Hun korte wijsvinger en lange ringvinger werd zo doorgegeven aan de volgende generatie (samen met hun algemeen testosteronniveau).

Via: hln.be & Charles Darwin had een lange wijsvinger

07-05-2011, 19:32
leuk zeg! komt er meer?

08-05-2011, 18:11


ik heb opgemerkt dat jij vaker dingen begint en dan niet wilt dat mensen iets plaatsen.....waarom niet??

08-05-2011, 18:44

Citaat door Openminded..:
ik heb opgemerkt dat jij vaker dingen begint en dan niet wilt dat mensen iets plaatsen.....waarom niet??

wat is dit voor een vraag

en waar zie je dat allemaal of hebt gelezen


omdat ik een hele verzameling heb daarom open ik een eigen topic