Bekijk volle/desktop versie : Al-Qaida-terrorist werkte voor Britse geheime dienst



26-04-2011, 23:12
Een lid van al-Qaida dat beschuldigd wordt van het opblazen van twee christelijke kerken en een hotel in Pakistan, werkte op dat moment ook voor de Britse geheime dienst MI6.

Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van geheime documenten over gedetineerden in de Amerikaanse Guantanamo Bay gevangenis.

De Algerijn Adil Hadi al Jazairi Bin Hamlili wordt in een dossier omschreven als "facilitator, koerier, kidnapper en huurmoordenaar voor al-Qaida". Hij werd in 2003 gearresteerd in Pakistan en later naar Guantanamo Bay gestuurd.

Wikileaks
In het paasweekend berichtten verschillende internationale kranten over de dossiers van meer dan 700 Guantanamo-gevangenen die ze van Wikileaks ontvingen. De BBC zegt dat de Britse geheime dienst er niet goed uit komt. De dienst zou het gevaar van haatzaaiende geestelijken zwaar onderschat hebben.
Propaganda
Volgens de Britse krant Daily Telegraph werden minstens 35 terroristen uit Guantanamo in Londen geïndoctrineerd om tegen het Westen te strijden. Zo wordt de Finsbury Park-moskee in Noord-Londen een 'basis' genoemd die 'aanvallen plande en propaganda produceerde'.

De Wikileaks-bestanden doen vragen rijzen over de houding van de Britse regering en veiligheidsdiensten. De reputatie van Londen als rekruteringscentrum voor terroristen werd zo sterk dat de stad 'Londonistan' gedoopt werd.
http://www.ad.nl/ad/nl/3302/WikiLeaks/article/detail/580775/2011/04/26/Al-Qaida-terrorist-werkte-voor-Britse-geheime-dienst.dhtml

26-04-2011, 23:16


wat moet ik hier nog op zeggen dit roep ik al jaren

islam = vrede

westerse joods/christelijke traditie's = terror