Bekijk volle/desktop versie : Partij v/d Dieren: Noem scharrelei voortaan schuurei



22-04-2011, 14:51
Partij v/d Dieren: Noem scharrelei voortaan schuurei

De naam 'scharrelei' moet zo snel mogelijk worden veranderd in 'schuurei'. De naam is misleidend want scharrelkippen komen nooit buiten. Dat vraagt de Partij voor de Dieren.

Marianne Thieme. © anp Veel mensen denken bij het woord scharrelei aan een kip die in de wei heeft kunnen scharrelen, terwijl dat eigenlijk alleen het geval is bij vrije uitloop- en biologische eieren, aldus de partij. Volgens de Partij voor de Dieren heet het scharrelei in de meeste andere Europese landen bodemei of schuurei.

PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme gaat daarom volgende week voorstellen dat het 'vrije-uitloop-ei' voortaan scharrelei wordt genoemd. Volgens Thieme wordt het snavelkappen bij scharrelkippen nog steeds toegepast en hebben kippen nauwelijks meer dan een A4'tje ruimte.
(ANP / Redactie)

http://www.ad.nl/ad/nl/1008/Planet-Watch/article/detail/580152/2011/04/22/Partij-v-d-Dieren-Noem-scharrelei-voortaan-schuurei.dhtml

------------------------------------------------------------------------------------------------
Mensen gaan toch voor het goedkoopste ei, noem ze hoe je wil...maakt geen reet uit...
------------------------------------------------------------------------------------------------

22-04-2011, 14:57


Volgens mij was het ook het meest misleidende woord van 2010.

De supermarkten hebben tenminste al het kippenconcentratiekamp ei verbannen... dat kunnen markten en kleine winkeltje nog niet zeggen met hun treedjes eieren.

En langzaam aan moet je gewoon al die dierenmishandeling gaan verbieden, als mensen zelf niet het juiste doen, dan maar verbieden.