Bekijk volle/desktop versie : Blanke die zijn vrouw mishandelt lagere straf dan jongens die sneeuwballen gooien



Pagina's : [1] 2 3

18-04-2011, 19:21
'Kolonel schopte partner en kneep in borsten'
OM wil werkstraf voor ex-bevelhebber
Richard van Harskamp.

UPDATE Voormalig bevelhebber van de Nederlandse troepen in Uruzgan, Richard van Harskamp, moet wegens vier mishandelingen van zijn partner een werkstraf krijgen van tachtig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.
De aanklager acht bewezen dat de 48-jarige kolonel zijn partner heeft geslagen, geschopt, haar mond heeft dichtgehouden en in haar gezicht en borsten heeft geknepen. Dat gebeurde tijdens vier ruzies tussen 15 oktober en eind vorig jaar.

Van Harskamp heeft bekend en werkt volgens eigen zeggen aan zichzelf en de relatie. De officier leidde in 2008 Taskforce Uruzgan. Defensie heeft hem ontheven van zijn functie als commandant opleidingen op de Nederlandse Defensie Academie (voorheen KMA). De kolonel werkt nu bij de Staf Commando Landstrijdkrachten.

In eerste instantie merkte de aanklager een van de incidenten aan als een poging tot zware mishandeling en niet als 'gewone' mishandeling. Omdat hij wel tien keer achter elkaar met zijn vuisten op haar gezicht zou hebben geslagen. Dat stelde de vrouw eerst in haar aangifte, maar de kolonel bestrijdt dit. Later - en ook als getuige op de zitting maandag - nam zij dat terug.

Over het schoppen na een feestje bij de gouverneur op Defensie Academie benadrukte ze dat het over en weer ging. Tussen de twee, die hun relatie als 'vurig' typeren en daarvoor relatietherapie willen, is nog een contactverbod van kracht zolang de reclassering dat nodig vindt. Dat werd mede ingesteld toen de vrouw in februari weer de politie belde. Dit leidde echter niet tot een nieuwe aangifte of vervolging.

Volgens deskundigen is zonder behandeling de kans op herhaling van huiselijk geweld groot. Zij achten de kolonel licht verminderd toerekeningsvatbaar omdat hij weliswaar geen stoornis heeft, maar wel trekjes daarvan. De aanklager woog dat mee in de straf, net als de media-aandacht die de man ten deel valt. Van Harskamp schaamt zich voor zijn daden. Naar zijn vriendin, maar ook naar Defensie, dat door alle bezuinigingen toch al vervelend in het nieuws is.

De rechtbank doet uitspraak op 2 mei.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/579319/2011/04/18/Kolonel-schopte-partner-en-kneep-in-borsten.dhtml

18-04-2011, 19:21


Kijk en vergelijk:

Dus volwassenen die hun eigen vrouw inmekaar timmeren komen er beter van af dan 13- en 14-jarigen die sneeuwballen gooien, volgens het OM........

ZIE HIERONDER

OM eist jeugddetentie en werkstraffen voor Goudse minderjarige verdachten

10 maart 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie heeft tegen twee verdachten van openlijk geweld in Gouda jeugddetentie geëist. Een 14-jarige jongen uit Gouda moet als het aan het OM ligt voor zeven weken, waarvan drie weken voorwaardelijk, de jeugdgevangenis in. De jongen zat nog in een proeftijd en had nog een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur openstaan. Die moet hij van het OM eveneens gaan uitvoeren. Tegen een 13-jarige plaatsgenoot eiste de officier zeven weken jeugddetentie waarvan vier weken voorwaardelijk. Ook hij had nog een week jeugddetentie voorwaardelijk openstaan en mag die van het OM eveneens gaan uitzitten.

Beide verdachten werden na hun aanhouding voorgeleid voor de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis onder voorwaarden schorste. De 14-jarige verdachte hield zich echter niet aan de door de rechter opgelegde voorwaarden en werd daarom opnieuw aangehouden. Hij zit sinds zondag 6 maart weer in voorlopige hechtenis.

In totaal stonden er vandaag negen verdachten uit Gouda voor de Meervoudige kamer voor minderjarigen. Zeven hoorden een straf tegen zich eisen. De kinderrechter besloot wegens tijdgebrek twee zaken aan te houden. Deze 13-jarige jongen en dit 14-jarige meisje moeten alsnog op 23 maart voor de rechter verschijnen.

Overige strafeisen
De officier van justitie eiste tegen een 13-jarige jongen en tegen twee jongens van 14 jaar voor ieder een werkstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk. Een 14-jarige jongen hoorde een werkstraf van 60 uur tegen zich eisen en tegen een 13-jarige jongen eiste het OM 80 uur werkstraf waarvan 20 uur voorwaardelijk.

Belaging van zes meisjes
De politie Hollands Midden hield begin februari de verdachten aan. Ze worden ervan verdacht dat zij op 17 december in Gouda in totaal zes meisjes belaagden en dit filmden. Van één situatie waarbij twee meisjes betrokken waren, plaatsten de jongeren de beelden op internet. De meisjes deden bij de politie aangifte. Begin februari kreeg de politie beelden in handen van één van de twee incidenten. De beelden waren op internet geplaatst en al snel was de identiteit van de daders bij de politie bekend. De verdachten werden vervolgens aangehouden.

Jeugdstrafrecht en strafrecht volwassenen
Anders dan bij het strafrecht voor volwassenen is bij het jeugdstrafrecht de zitting niet voor publiek toegankelijk. De zitting is, zoals dat heet, achter gesloten deuren. Minderjarigen die voor de kinderrechter moeten verschijnen, krijgen voorafgaand aan de strafzaak altijd een gesprek bij de Raad voor de Kinderbescherming. Het doel van het gesprek is om meer te weten te komen over de persoonlijke situatie van de minderjarige. De Raad geeft een advies over een passende straf die opvoedkundig het beste is voor de minderjarige. Het is namelijk belangrijk dat een minderjarige iets opsteekt van zijn straf zodat hij zich in de toekomst beter gedraagt.

De rechter luistert naar de visie van de Raad voor de Kinderbescherming en naar die van de officier van justitie en bepaalt daarna als iemand schuldig is, welke straf daarbij hoort. Vaak adviseert de Raad om minderjarigen geen gevangenisstraf, maar een andere straf: een werk- of een leerstraf te geven. Jongeren van 12 tot 16 jaar kunnen een vrijheidsstraf van maximaal een jaar krijgen. Jeugdigen van 16 en 17 jaar kunnen niet meer dan 2 jaar celstraf krijgen.

Ouders bij zitting
Sinds 1 januari zijn ouders van minderjarige verdachten wettelijk verplicht om aanwezig te zijn bij de rechtszaak van hun kind. De achterliggende gedachte achter deze wetswijziging is dat het zowel in het belang van de verdachte en het slachtoffer als ook van de maatschappij is dat ouders zich bewust zijn van hun bijzondere verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun minderjarig kind en mogelijke scheefgroei daarin.


De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

http://www.om.nl/actueel/nieuws-_en/@155269/eist-jeugddetentie/

18-04-2011, 19:28

Citaat door bonzai8:
Dus jij bent het met Wilders eens dat onze rechters niet goed functioneren?


Hahahahaha, grapjas.

18-04-2011, 19:29

Citaat door bonzai8:
Dus jij bent het met Wilders eens dat onze rechters niet goed functioneren?


Waarom zet je erbij 'met Wilders eens'? Welk mens met verstand, en zeker moslims, is het eens met Wilders?

18-04-2011, 19:34


Waar is die persoon die altijd met 'salutem' afsluit, hij is diegene die roept dat ambtenaren 'neutraal' moeten blijven en geen religieuze kleding e.d. mogen dragen om neutraal over te komen. Hier eisen ze tegen een mishandelaar taakstraf en tegen kinderen die kattekwaad uithalen gevangenisstraf. Heel 'neutraal'.

Tabond racisten..

18-04-2011, 20:32
De ene moord is de andere nog niet.

18-04-2011, 20:34

Citaat door BroodjeIzan11:
Omdat nederland een zwakzinnig ziekelijk schijnheilig land is.

Zodra iets mediaaandacht krijgt, worden de slachtoffers zwarte schapen.


Exact, de Officier van Justitie en (minder vaak) de rechter proberen een wit voetje te halen bij het achterlijke tokkievolk.

18-04-2011, 21:45

Citaat door Afhalen:
Zeg topicstarter, ik merk dat je het ene na het andere topic begint waarin je een ontzettend zielig slachtoffertje bent. Je schijnt het hier heel erg moeilijk te hebben. Waarom verhuis je niet fijn ofzo?


Tokkie ben je.
.

18-04-2011, 21:52
Slechts sneeuwballen gooien???
Welke valse haram-hond verzint zoiets???


In Gouda werden twee weerloze meisjes geschopt, geslagen, onzedelijk betast en vervolgens beroofd.

Niet zo liegen.....!

Liegen is haram.

18-04-2011, 21:53

Citaat door Moker__Oujdi:
Exact, de Officier van Justitie en (minder vaak) de rechter proberen een wit voetje te halen bij het achterlijke tokkievolk.


18-04-2011, 21:55
Allochtonen worden altijd zwaarder gestraft in Nederland..

Volkert van der G heeft een politicus vermoord en eigenlijk zou die dus levenslang moeten krijgen, maar in Nederland is die over een paar jaar weer vrij.

18-04-2011, 22:05

Citaat door Simcha:


Dat noem je klassenjustitie. Waarschijnlijk een woord dat jij op je miezerige mavo-opleiding nooit hebt gehoord. Laat staan dat je weet dat het een aangetoond verschijnsel is.

18-04-2011, 22:07



Citaat door Moker__Oujdi:
Dat noem je klassenjustitie. Waarschijnlijk een woord dat jij op je miezerige mavo-opleiding nooit hebt gehoord. Laat staan dat je weet dat het een aangetoond verschijnsel is.

Het is overigens klassejustitie. Je profileert als ware je een echte pvv-ert. Suc6 gappie JIJ komt er wel.

18-04-2011, 22:08
Laat hun maar, Zodra de dag des oordeels aan zal breken. Dan zal het net lijken alsof we maar een avond hebben meegemaakt op de wereld dan zullen al die rasicten om vergevening vragen De enigste wat wij moeten doen is geduldig blijven

Dat was het dus!

18-04-2011, 22:09

Citaat door 112233moh:
Laat hun maar, Zodra de dag des oordeels aan zal breken. Dan zal het net lijken alsof we maar een avond hebben meegemaakt op de wereld dan zullen al die rasicten om vergevening vragen De enigste wat wij moeten doen is geduldig blijven

Dat was het dus!

Precies, al die racistische Marokkanen zullen dan om vergeving smeken.

Pagina's : [1] 2 3