Bekijk volle/desktop versie : Nieuws El Clasico: Van gras tot water. Van barca tot real.



16-04-2011, 16:24

Citaat door Rechtstreeks-:
Van José Mourinho kan gezegd worden dat hij op elk detail let, maar anderen claimen dat hij onsportief is. Volgens Sport heeft de coach van Real Madrid ervoor gezorgd dat de grasmat van het Santiago Bernabéu vanavond minder geschikt zal zijn voor het spel van aartsrivaal Barcelona. Men heeft het gras laten groeien en het is nu drie à vier centimeter hoger dan men normaal is gewend.

Barcelona staat bekend om haar snelle balcirculatie en door het hogere gras zal het spel vertraagd worden. Het is zeker niet de eerste keer dat Mourinho naar verluidt een dergelijke tactiek toepast. Toen Barcelona op bezoek ging bij Chelsea in het kader van de Champions League, had het grasveld meer weg van een knollenveld. Mourinho had van tevoren zand laten strooien en enkele uren voor de wedstrijd veel water.
In dienst van Internazionale hanteerde Mourinho een andere tactiek. De oefenmeester zorgde ervoor dat de afmetingen van het speelveld in het Giuseppe Meazza aan de minimumeisen voldeden. Op die manier had de ploeg van Josep Guardiola binnen een kleinere ruimte meer moeite om hun eigen spel in Milaan te spelen.
.