Bekijk volle/desktop versie : G20 eens over wederzijdse controle



16-04-2011, 02:07
Toegevoegd: zaterdag 16 apr 2011, 00:27
De 20 belangrijkste economieën in de wereld, de G20,zijn het in Washington eens geworden over de vorming van een economisch waarschuwingssysteem. Ze gaan via een testsysteem elkaars financiële beleid in de gaten houden.

Het systeem moet ervoor zorgen dat het meteen duidelijk wordt als een land een bedreiging vormt voor de stabiliteit van de wereldeconomie. Daardoor moeten crises als in 2008 worden voorkomen.

Vooral de zeven grootste economieën, de G7,worden streng gecontroleerd. Van de G20 maken ook opkomende economieën als China en Brazilië deel uit. Ook die verplichten zich tot het testsysteem.
br:
http://nos.nl/artikel/233519-g20-eens-over-wederzijdse-controle.html

____________________________________

Of er wel genoeg kapitaal van de burger naar de overheid en uiteindelijke de banken energiesector worden gepompt!!!!

16-04-2011, 02:30


Andersglobalisme


Andersglobalistisch protest in Edinburgh, bij de G8 in 2005
Het andersglobalisme, andersmondialisme of de global justice movement (beweging voor wereldwijde rechtvaardigheid) is een pluriforme, los georganiseerde beweging die zich verzet tegen de huidige, neoliberale manier van globalisering en met name het ontstaan van een ongereguleerde, dan wel ondemocratisch gereguleerde[1] wereldmarkt.
Inhoud [verbergen]
1 Kenmerken
2 Geschiedenis
3 Samenstelling van de beweging
4 Andersglobalistische auteurs
5 Noten
6 Literatuur
Kenmerken

De kritiek van de beweging is met name gericht op de wereldwijde sociaal-economische en politieke ongelijkheid die de globalisering zou veroorzaken of in stand houden. Belangrijke thema's zijn kwijtschelding van schulden van ontwikkelingslanden, een resolute aanpak van ecologische en sociale wantoestanden en rechtvaardige regels voor wereldhandel en internationale financiële transacties.
De term antiglobalisme wordt ook wel gebruikt ter aanduiding van deze beweging. Sinds ca. 2001 wordt deze naam door geassocieerde groepen minder gebruikt ten gunste van het positievere andersglobalisme (van het Franse neologisme altermondialisation),[2] dat geen verzet tegen globalisering als zodanig aanduidt, maar de keuze voor een andere invulling daarvan[3]
Ze streeft naar het nivelleren van economische verschillen tussen het Westen en de Rest. Ze vraagt dat daarbij waarden zoals democratie, economische rechtvaardigheid, milieubescherming en mensenrechten voorrang zouden krijgen op puur economische belangen. Aangezien een van de doelen van de andersglobaliseringsbeweging erin bestaat mondiale solidariteitsbanden uit te diepen die het mogelijk maken voor elke gemeenschap om zichzelf democratisch en autonoom te organiseren, luidt het motto van de beweging: "Denk globaal, doe lokaal!"
BRON