Bekijk volle/desktop versie : Mourinho verliest na ruim negen jaar voor het eerst een 'thuiswedstrijd'

29-03-2011, 12:47
José Mourinho kan zich maar beter bezighouden met trainen. De oefenmeester van Real Madrid, die door de interlandperiode een flink aantal spelers moet missen, deed maandag mee aan een vriendschappelijk duel tussen medewerkers van de Spaanse topclub en dappere journalisten. De 'bezoekers' wonnen: 2-3.

Mourinho kon niet aantonen dat eerste doelman Iker Casillas wel eens voor zijn basisplek moet vrezen. Na een eerste helft zonder tegendoelpunten werd de Portugees vanaf elf meter geklopt en ging hij onder een hoekschop door. Eenmaal als spits probeerde hij via enkele schwalbe's een strafschop te versieren.

Als we het even lichtzinnig opvatten was dit in feite de eerste thuisnederlaag in ruim negen jaar voor Mourinho. De laatste keer dat de coach een thuiswedstrijd verloor, was op 23 februari 2002. Met FC Porto verloor hij op eigen veld van Beira Mar (2-3). Daarna verloor hij ook met Chelsea, Internazionale en Real geen enkel thuisduel.

Haha

29-03-2011, 12:48

'Na een eerste helft zonder tegendoelpunten werd de Portugees vanaf elf meter geklopt en ging hij onder een hoekschop door. Eenmaal als spits probeerde hij via enkele schwalbe's een strafschop te versieren.'