Bekijk volle/desktop versie : Protesten in Jordanie laaien op



27-03-2011, 23:00
Zo'n zevenduizend aanhangers van de Jordaanse koning Abdullah II zijn zaterdag de straat opgegaan om hun steun voor de koning uit te spreken.

De demonstratie is een reactie op protesten van tegenstanders van de regering, die politieke hervormingen en nieuwe verkiezingen eisen.

Vrijdag kwam het nog tot een treffen tussen voor- en tegenstanders van de regering van de koning. Agenten van de veiligheidsdiensten en aanhangers van het regime raakten toen slaags met duizenden tegenstanders van de regering. Eén persoon, Khairi Saad, kwam bij de gevechten om het leven. In eerste instantie beweerde de regering dat het om een aanhanger van de koning ging, die was overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Maar Saads broer Saeed heeft zaterdag gezegd dat zijn broer tegen de regering betoogde, en door de politie is doodgeslagen. "Hij was bezig voedsel naar de demonstranten te brengen. Vervolgens heeft de politie hem doodgeslagen", aldus Saeed.

Saad was het eerste dodelijke slachtoffer in Jordanië sinds het begin van de onrust, drie maanden geleden.

(Novum/AP)

27-03-2011, 23:53


Allahister oe saffi, er is een fitna gaande in het Midden-Oosten. De leiders hechten meer waarde aan hun 'stoelen' dan aan menselijke wezens die op gruwlijke wijze door hun 'onderdanen' met man en macht gelijk worden gemaakt met de grond.

Hoe kan een mens zo onmenselijk worden en verblind door macht, geld, aanzien (van sommige) etc? Ze beseffen niet dat dit leven slechts van korte duur is en dat zolang zij zich slechts op materiele zaken concentreren zij zichzelf ten onder zullen brengen. Allahister, moge Allah de onderdrukte bijstaan inchAllah