Bekijk volle/desktop versie : bestrijdt machocultuur in de ict



26-03-2011, 18:04
bron

Er is geen plek voor macho-onzin in onze digitale toekomst. Bedrijven en overheden moeten meer doen om de participatie van vrouwen in de ict-sector te stimuleren, te beginnen in het onderwijs.

Dat zegt Neelie Kroes, vice-president van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de uitvoering van de Digitale Agenda. Zij opende de conferentie 'Women in Science, Innovation and Technology' in het Hongaarse Boedapest. Kroes toont zich “gefrustreerd maar optimistisch” over de deelname van vrouwen in de ict-sector, maar geeft aan dat de werkelijke verandering van die situatie wel bij de vrouwen zelf ligt.

“Kan iemand mij de naam noemen van een vrouw die haar eigen grote ict-bedrijf heeft opgericht en leidt? Nee, natuurlijk niet”, zo sprak Kroes tegen haar toehoorders. “In die categorie denk je aan Jobs, Gates, de Google-boys, de Skype-buddys, Zuckerberg en zijn vrienden. Ik wil een vrouw in die lijst zien.” Niet dat vrouwen alles zullen oplossen, zo voegde Kroes toe, maar een vrouwennaam in die lijst zou aangeven dat er meer balans komt in de ict-sector.

lees meer..

26-03-2011, 18:16


Computer nerds macho's?


Waar gaat het heen met de wereld?

26-03-2011, 18:21

Citaat door timioto:
Computer nerds macho's?


Waar gaat het heen met de wereld?

stereotype beeld

totaal verkeerd

26-03-2011, 18:56
Bill Gates, een ware macho