Bekijk volle/desktop versie : Eye on Palestine



25-03-2011, 08:21
Van 16 tot 30 maart 2011 vindt de tweede editie van 'Eye on Palestine' plaats, het festival dat focust op de geschiedenis en de actualiteit van de Palestijnse kwestie. Bezetting, cultureel verzet, mensenrechten en de situatie in de Gazastrook staan centraal.

Door het succes van de editie in 2010 is het aanbod dit jaar sterk uitgebreid. Films en documentaires worden aangevuld met dans, muziek en debat. Het programma gaat door op verschillende locaties in Gent, Brussel en Antwerpen.

Het festival wordt feestelijk geopend op 16 maart in De Centrale in Gent met de tentoonstelling Homeland Lost van Alan Gignoux.

Een selectie van documentaires en films laat ons voorbij de dagelijkse berichtgeving kijken en gaat dieper in op de geschiedenis en de actualiteit van de Palestijnse kwestie. Een expert of de filmmaker zelf zorgt voor extra duiding. Zo verwelkomen we onder andere de controversiële Israëlische cineast Eyal Sivan en de Palestijns-Amerikaanse politicoloog en mensenrechtenactivist Mohammed Alatar.

Tijdens de middaggesprekken van Broodje Brussel (Smeer 'm 's middags) delen onder meer Fabio Wuytack, Lucas Catherine en Bilal Benyaich hun kijk op de Palestijnse kwestie.

In Gent staan op 23 maart de dansvoorstelling Gaza Mono-Logen van Les ballets C de la B op het programma en op 20 maart is de Palestijnse groep Le Trio Joubran er te gast.

Op 26 maart wordt het festival afgesloten in de Centrale met onder o.a debat- en filmnamiddag en een optreden van Tashweesh (aka Ramallah Underground). In Brussel eindigt het festival tijdens de Dag van het Land op 27 maart in de Hallen van Schaarbeek.

bron;http://www.mensenrechten.be/main.php?action=age