Bekijk volle/desktop versie : 'Hulpvaardige' vrouw plundert bankrekeningen



23-03-2011, 13:01
DEN HAAG - De politie heeft een 54-jarige vrouw uit Wateringen aangehouden die geld zou hebben gestolen van ouderen, van wie sommigen met een geestelijke beperking.
De vrouw bood hulp aan bij het regelen van bankzaken.
Zodra ze het vertrouwen van de slachtoffers had gewonnen, plunderde ze hun bankrekening. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Tot nu toe hebben vijf mensen aangifte gedaan van de praktijken van de vrouw. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn. Ze nam niet alleen geld op, ze bestelde ook luxe goederen op naam van de gedupeerden.



De politie hield de vrouw vorige week dinsdag aan in haar woning in Wateringen. Daar troffen de agenten 65.000 euro aan contanten aan. Op het geld, de woning en de auto van de verdachte is beslag gelegd.

Volgens de politie is de totale waarde van de in beslag genomen spullen en het geld, hoger dan het bedrag dat de vrouw haar slachtoffers afhandig heeft gemaakt. Mogelijk heeft ze zich ook schuldig gemaakt aan witwassen en uitkeringsfraude. De uitgaven van de vrouw stroken niet met haar inkomsten.



De verdachte is afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog zeker twee weken vast.

@ANP.