Bekijk volle/desktop versie : Kan dit verhaal openbaar gemaakt worden?



20-03-2011, 22:25
http://www.rnw.nl/arabic/article/326142

http://hespress.com/?browser=view&EgyxpID=29159

http://nadorcity.es/modules/news/article.php?storyid=3474


Hij heeft zijn huis glimlachend verlaten, en na een korte tijd lag hij
in een ziekenhuis in de stad als verkoolde vlees. Het is het verhaal van Salim, die probeerde zelfmoord te plegen door zichzelf in brand steken. Wat
Laat zo een jonge man in de bloei van zijn leven om dergelijk gedrag. "Onrecht en verwaarlozing", zegt zijn familie die besloten heeft niet hierbij stil te blijven en bereidt zich voor op een rechtszaak in de rechtbank tegen de verwaarloosde overheid . "Als mijn moeder haar zoon zo ziet, zo liggen verkoolde, dan zou ze onvermijdelijk een hartaanval gaan krijgen, "zegt de broer van het slachtoffer.

Sinds de dag dat Salim zichzelf heeft verbrand,heeft geen enkel instantie of betrekking de familie van het slachtoffer bezocht of geprobeerd contact met hun op te nemen. Zelfs de twee politie mensen (wijkagent) die dit vreeselijk nieuws op die dag kwamen vertellen, zouden ze de volgende dag terug komen om meer details daarover te vertellen en te helpen. Deze twee zijn nooit meer terug gekomen.
De familie vraagt zich af waarom.
Iedereen zwijgt hierover zodat het niet openbaar komt.

Lees a.u.b het artikel in het arabisch die in de krant is geplaatst en probeer het openbaar te maken.

Salim ligt nu in het ziekenhuis half dood en half leven. Sinds de dag van zelf verbranding 5 maart 2011 is hij nog steeds niet bijgekomen.

Het kan ons allemaal overkomen.