Bekijk volle/desktop versie : Luikenaar verkrachtte verkeersslachtoffer in shock



16-03-2011, 15:29
Luikenaar verkrachtte verkeersslachtoffer in shock

FOTO THINKSTOCK
LUIK - De correctionele rechtbank van Luik heeft een veertiger uit Luik veroordeeld tot vier jaar cel voor de verkrachting van een automobiliste in nood.

Het slachtoffer was kort voor de feiten betrokken geraakt bij een verkeersongeval. De verdachte bood de vrouw hulp aan en stelde voor om haar te begeleiden tot aan haar woning. De vrouw werd vervolgens verkracht in de bestelwagen van de dader.

De feiten vonden plaats in 2009 in Hermalle-sous-Argenteau. Het slachtoffer kwam in de problemen toen ze de autosnelweg op wilde rijden. Ze belandde in de vangrail. De vrouw verkeerde in shock toen de beklaagde, die bij het ongeval aanwezig was, haar overtuigde om haar naar huis te begeleiden. Tijdens de rit verplichtte de man haar tot seksuele handelingen in de bestelwagen.

De beklaagde ontkent de feiten en verklaarde dat het slachtoffer instemde met de seksuele handelingen. De rechtbank ging echter niet akkoord met die verklaring en veroordeelde hem tot vier jaar cel. De man moet zich binnenkort eveneens verantwoorden voor de verkrachting van de dochter van zijn partner. (belga/vsv/LFS)

16/03/11 14u53

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/573517/2011/03/16/Luikenaar-verkrachtte-verkeersslachtoffer-in-shock.dhtml