Bekijk volle/desktop versie : Minuut stilte voor Japan bij alle Europese wedstrijden.



16-03-2011, 13:17
Voorafgaand aan alle nog resterende wedstrijden in de Champions League (vanavond) en Europa League (donderdagavond) zal een minuut stilte in acht worden gehouden voor de slachtoffers van de enorme natuurramp waar Japan door is getroffen.

'De hele Europese voetbalfamilie staat deze week gezamenlijk op het veld om voor de wedstrijden onze steun uit te spreken aan de mensen in Japan', sprak UEFA-voorzitter Michel Platini in een communiqué.

Dinsdagavond werden al twee duels in de Champions League gespeeld waarbij de spelers ook rouwbanden droegen. Vanavond (woensdag) zijn er nog twee duels in het kader van de Champions League.

De Nederlandse clubs Ajax, PSV en FC Twente komen morgen in actie voor de Europa League tegen respectievelijk Spartak Moskou, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg.

Overigens heeft de Japanse voetbalbond als gevolg van de verschrikkelijke natuurramp besloten de oefeninterland tegen Montenegro af te gelasten. Het duel zou op 25 maart plaatshebben in Shizuoka, een stad ten zuidwesten van Tokio.

http://www.vi.nl/Nieuws-item/197053/Minuut-stilte-voor-Japan-bij-alle-Europese-wedstrijden.htm

16-03-2011, 13:43


begrijpelijk