Bekijk volle/desktop versie : Hoe koken jullie?sos keuken



Pagina's : [1] 2

12-03-2011, 18:16
Salam dames,
Als jullie koken hoe meten jullie de ingredienten af? Of meten jullie die niet?
Als ik bijvoorbeeld een cake moet bakken heb ik altijd een weegschaal nodig. Ik weet welke ingredienten ik nodig heb en hoeveel maar ik weeg ze altijd exact af. Ik ben daar eerlijk gezegd heel beschaamd over,maar als ik het niet afweeg mislukt het. Hetzelfde voor andere gerechten in verband met hoeveelheid groenten en en kruiden enzo. Mijn moeder doet het op haar gevoel,ze kapt iets in,ze kapt een beetje van dat.
Dus de enige manier eigenlijk voor mij om te leren koken is via kookboek want daar staan exact vermeld hoeveel ingredienten ik nodig heb. Hoe doen jullie het?

12-03-2011, 18:18


Koken gewoon op gevoel en tussendoor proeven. Cakes, etc bakken vaak met 2 glazen meel, half glas suiker, etc.

12-03-2011, 18:21
als ik kook doe ik dat op gevoel maar wanneer het op cake bakken neerkomt ben ik ook heel pietje precies

12-03-2011, 18:23
Ik ben meer van de 3inek mizannek. Mijn oog meet de hoeveelheid. Als het echt secuur moet gebruik ik de keukenweegschaal. Bijna nooit gebruikt...

12-03-2011, 18:23


En hoe hebben jullie op gevoel leren koken dan?

12-03-2011, 18:28
Ik doe het ook zo ; straks mislukt alles omdat je 1gram teveel hebt gebruikt

anderzyds kook ik somsssss zonder weegschaal als ik een recept heel goed ken & aanvoel wanneer het goed is ; maar dat is alleen als ik een recept al heel goed ken & gewoon ben van te maken


12-03-2011, 18:32
Ach joh gebruik gewoon een weegschaal.Is niks mis mee hoor.

12-03-2011, 18:42
Doe het gewoon lekker zoals jij je er goed bij voelt!

12-03-2011, 18:48
3inek mezianek

12-03-2011, 18:49
zolang je maar iets lekkers klaar maakt toch? EN als dat met een weegschaal, prima.

Persoonlijk kook ik de dagelijkse maaltijden gewoon op gevoel en wat lekker is.

Koekjes en cakjes en de gerechte waar het bij nodig alles exact af te wegen dan gebruik ik de maatbeker of weegschaal. Niks beschamends aan, niets is zo onsmakelijk als een cake met teveel boter of te weinig suiker.

12-03-2011, 18:53
Koek en cake's MOET ik een weegschaal voor hebben. Als ik een recept zie in kommentaal dan maak ik die al direct niet meer. Enige recepten die ik wel maak zijn die met een Nederlands theeglas. Je hoeft je niet te schamen hoor, zolang het maar lekker is.

12-03-2011, 19:44
Ik kook altijd op gevoel.. alleen met cake's/gebak weeg ik wel af!

12-03-2011, 21:35


Oef,ik ben blij dat het niet zo iets beschamends is om weegschaal in huis te hebben. Alleen dat gevoel koken moet ik nog leren ontwikkelen.

12-03-2011, 22:00
je zit er echt mee

oefening baart kunst. Toen je begon met fietsen, deed je dat bewust. Nu kun je waarschijnlijk dagdromen terwijl je fietst. Hetzelfde geld voor koken.

Straks doe je alles op gevoel en bedenk je je eigen recepten

12-03-2011, 22:32
ik kook ook altijd op gevoel, tussendoor proeven en kijken of het meer zout e.d nodig heeft en dan gwn beetje bij doen enz... alleen met bakken zoals cakes, broodjes enzo weeg ik wel af

Pagina's : [1] 2