Bekijk volle/desktop versie : Rijkenlijst van Forbes: meer miljardairs met meer geld



10-03-2011, 14:06
MEXICO-STAD - De Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim prijkt opnieuw bovenaan het lijstje van rijkste mensen ter wereld van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Slim laat de nummer 2, de Amerikaan Bill Gates, ver achter zich. Forbes publiceerde zijn jaarlijkse rijkemensenlijstje gisteren.

x Bill Gates, baas van Microsoft.
Bill Gates, baas van Microsoft. © reuters
x Charlene Carvalho-Heineken, de hoogste Nederlander op de lijst. © anp
Charlene Carvalho-Heineken, de hoogste Nederlander op de lijst. © anp

De lijst nam dit jaar met 199 namen toe tot 1210 miljardairs. In totaal bezitten deze mensen volgens Forbes 4,5 biljoen dollar (3,2 biljoen euro), aanzienlijk meer dan de 3,6 biljoen dollar (2,5 biljoen euro) die de miljardairs vorig jaar gezamenlijk bezaten. Een aanzienlijk deel van dit vermogen, anderhalf biljoen dollar, is in het bezit van Amerikanen. Meer dan de helft van de nieuwe miljardairs komt uit de BRIC-landen, Brazilië, India, Rusland en China. China heeft met 115 de meeste miljardairs, van wie de rijkste, Robin Li, negen miljard dollar (6,5 miljard euro) bezit.

In de lijst zes Nederlanders. Hoogst genoteerde is Charlene de Carvalho-Heineken, op plaats 124, met een vermogen van 5,4 miljard euro.

Bill Gates
De Mexicaan Slim, eigenaar van telefoonprovider America Movil, voert de lijst voor het tweede opeenvolgende jaar aan. Door de sterke Mexicaanse aandelenmarkt, een sterkere peso en enkele geslaagde zakendeals nam zijn vermogen toe tot 74 miljard dollar (53 miljard euro). Op de tweede plaats staat Microsoft-oprichter en voorheen rijkste man van de wereld Bill Gates. Hij bezit het nog altijd niet geringe bedrag van 56 miljard dollar (veertig miljard euro).

Nummer 3 is de Amerikaanse investeerder Warren Buffett (vijftig miljard dollar). Vierde staat de Fransman Bernard Arnault, directeur van luxegoederenconcern LVHM, met een vermogen van veertig miljard dollar.

Zuckerberg
Een van de snelste stijgers is Mark Zuckerberg, de jonge directeur van Facebook. Volgens Forbes nam zijn vermogen toe tot 13,5 miljard dollar, waarmee hij op de 52e plek op de lijst staat. Een andere medewerker van Facebook, Dustin Moskovitz, debuteerde met 2,7 miljard dollar. Hij is 26 jaar oud en staat op plek 420.


Azië heeft voor het eerst meer miljardairs dan Europa, 332 om 300, maar nog niet zoveel als de Verenigde Staten (413). Moskou is de stad met de meeste miljardairs (79).

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/1858098/2011/03/10/Rijkenlijst-van-Forbes-meer-miljardairs-met-meer-geld.dhtml

10-03-2011, 14:06


Er zijn ook steeds meer armen men nog minder geld volgens mij, maar dat is oninteressant. :S .