Bekijk volle/desktop versie : Islam Help de asielzoekers vluchtend door het leven!!!



09-03-2011, 20:12


Vluchtend door het leven help de Asielzoekers.

De letters gaan soms te snel maar je kan het beeld af en toe op pauze zetten om toch alles te lezen




!TER APEL (RNW) -Twee uitgeprocedeerde asielzoekers uit Algerije zijn donderdag door het Aanmeldcentrum Ter Apel op straat gezet. Het incident gebeurde volgens de kerkelijke organisatie Inlia op het moment dat minister Leers de Tweede Kamer opnieuw beloofde dat er geen asielzoekers in de vrieskou op straat zouden worden gezet.

Inlia, een organisatie die asielzoekers in nood helpt, meldt dat de Algerijnen door een particulier uit de buurt onderdak is geboden.

Een woordvoerder van de minister bevestigt dat de asielzoekers op straat zijn gezet. Leers zelf zei gisteren na afloop van de ministerraad dat twee Algerijnen een herhaalde aanvraag hadden gedaan en daarom geen recht op opvang hadden.

Leers gaf aan dat er sprake is van een dilemma. Enerzijds mogen mensen niet op straat worden gezet vanwege de kou, maar anderszijds wordt dit misbruikt om herhaalde aanvragen te doen.

Het is niet de eerste keer dat de minister aangesproken wordt op het in de kou zetten van asielzoekers. Hij moest zich deze maand al twee keer eerder verantwoorden voor soortgelijke incidenten.

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft minister Leers schriftelijke vragen gesteld. Ze vindt dat de minister zijn beloften moet nakomen.