Bekijk volle/desktop versie : Bendtner moet Ruud opvolgen bij HSV



03-03-2011, 17:22
Bendtner beoogd opvolger Van Nistelrooy bij HSV

03 maart 2011, 09:15

De Deense international Nicklas Bendtner is in beeld om bij HSV de plaats in te nemen van Ruud van Nistelrooy, die aan het eind van het seizoen zal vertrekken bij de Noordduitse club.

Frank Arnesen, per 1 juli de nieuwe technische baas in Hamburg, is bijzonder gecharmeerd van zijn 23-jarige landgenoot, die momenteel bij Arsenal onder contract staat, maar die in Londen zelden aan spelen toekomt.

Woensdagavond deed de Deen trouwens plotseling wel van zich spreken. Hij was door coach Wenger in de ploeg opgenomen voor de replay tegen Leyton Orient. Door een 5-0 zege plaatste Arsenal zich voor de kwartfinale van de FA Cup waarbij Bendtner drie treffers voor zijn rekening nam. Voor de 36-voudig Deense international was het pas zijn elfde optreden dit seizoen.

Een hernieuwde samenwerking tussen Ruud van Nistelrooy en Frank Arnesen, die de spits in 1998 van Heerenveen naar PSV haalde, is zo goed als uitgesloten. Na zijn flirt met Real Madrid en zijn onvrede over het mislukken van die transfer zijn de verhoudingen tussen de HSV-leiding en de Nederlandse spits danig bekoeld.

Van Nistelrooy wordt momenteel wel weer begeerd door PSV, maar zal pas later dit seizoen een keuze maken over een eventueel vervolg van zijn loopbaan.