Bekijk volle/desktop versie : Verschillende spelers van FCUtregg zouden klappen hebben gekregen van hun supporters



03-03-2011, 12:30
Verschillende spelers van FC Utrecht zouden klappen hebben gekregen van supporters van FC Twente na het verloren bekerduel van woensdagavond tegen de ploeg uit Enschede.
Dat meldt RTV Utrecht op haar website.

Een woordvoerder van FC Utrecht kon de berichten niet bevestigen. De Domstedelingen zijn een onderzoek gestart naar het voorval.




Met name Ismo Vorstermans zou het hebben moeten ontgelden. Ook Adam Sarota en Frank Demouge moesten naar verluidt wegvluchten voor Twente-fans.

Het trio zat niet bij de wedstrijdselectie voor het halve finaleduel, maar was wel aanwezig in Enschede. Ze zouden door een groep van zo'n 150 personen zijn belaagd toen ze op weg waren naar hun auto's.

Khalid Sinouh, de reservedoelman van Utrecht, bevestigt het incident via twitter.



03-03-2011, 12:51


Tukkers zijn gevaarlijk

03-03-2011, 13:07
wat een drukte maker die sinouh

03-03-2011, 13:56
mietjes joh 3 man tegen 150 man. Maar die fc-utrecht supporters pakken hun wel terug geloof me maar.

03-03-2011, 14:08


Kk volk daar in Enschede. Tijd om die omhoog gevallen joden aan te pakken

03-03-2011, 14:30
Was dit hun wraak nadat ze met bakstenen bekogeld werden in Utrecht??
Tering laf, 150 vs 3 spelers

03-03-2011, 14:31
Broodje izan zijn Nederlands meskien, ik heb medelijden met hem.
Het lijkt net een kleuter van 5 die nog steeds geen tekst begrijpend kan lezen.

Hij dacht dat Utrecht supporters ze hadden aangevallen

03-03-2011, 14:35
'Het was echt beangstigend, de chaos brak los'

Donderdag, 3 maart 2011 om 14:08

Adam Sarota heeft als eerste gereageerd op de voorvallen van woensdagavond in Enschede. De Australiër reed, samen met Ismo Vorstermans en Frank Demouge, naar de uitwedstrijd van hun club FC Utrecht om daar op de tribune plaats te nemen. Na afloop werden de drie slachtoffer van supporters van FC Twente en werden er rake klappen uitgedeeld. “We liepen met zijn vieren terug naar de auto om naar huis te rijden, toen we een soort van supportershome passeerden. Daar stonden twee groepen iets uit elkaar. Wij moesten er dus wel tussendoor lopen”, begint Sarota zijn verhaal op de website van Sport-Promotion.

“Toen we zo'n beetje in het midden waren, werd er plotseling geroepen dat er Utrechters waren. Toen brak de chaos los. Er werd getrokken, geduwd en gescholden. We hebben het op een lopen gezet. Het was compleet onoverzichtelijk wat er gebeurde, maar we zagen wel dat er gevochten werd. We zijn naar de hoofdingang van het stadion gerend, waar bewaking stond. Daar merkten we dat we Ismo kwijt waren”, aldus Sarota, die net als de anderen niet geselecteerd was voor het bekerduel en daarom op eigen gelegenheid was afgereisd.

Daar waar Sarota, Demouge en de broer van Tommy Oar (die ook mee was) weg konden komen, was Vorstermans minder gelukkig. Hij kreeg slagen tegen zijn hoofd en werd geschopt door Twente-fans. “Een kwartier later konden we alsnog bij onze auto komen en troffen we Ismo weer. We hadden geprobeerd hem te bellen, maar dat lukte niet. Zijn telefoon is tijdens de vechtpartij gestolen of hij is hem verloren. We zijn direct ingestapt en zijn weggereden. Met Ismo. Hij had een aardige bult op zijn hoofd en was aangeslagen. Dat waren we allemaal.”

Donderdagmorgen brak lichte paniek uit bij Utrecht, toen Vostermans niet op de training van de club kwam opdagen. Telefonisch was hij ook niet bereikbaar en bij een bezoek aan zijn huis bleek hij niet aanwezig. “Misschien dat hij alsnog naar de dokter is gegaan. Buiten die bult en de emotie, zag hij er verder wel oké uit, toen we terugreden”, zegt Sarota. Volgens hem zagen de supporters van FC Twente hen niet direct aan voor spelers. Althans, dat vermoedt hij. “Er werd geroepen dat er Utrechters liepen, dus ga ik er vanuit dat zij aan fans van ons dachten.”

“Maar beangstigend was het. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit meer mee te maken. En wat denk je van de broer van Tommy Oar? Die was nog nooit in Nederland geweest. Dit was zijn eerste bezoek aan een Nederlandse voetbalwedstrijd. Die zal hij nooit meer vergeten. Maar dat geldt voor ons allemaal trouwens.” Vandaag of anders morgen zullen de spelers aangifte doen bij de politie.

03-03-2011, 15:36
dat kon er ook nog wel bij