Bekijk volle/desktop versie : 'Engeland ligt mijlenver achter op Spanje en Nederland'



24-02-2011, 12:55

Citaat door el-magico10:
Het Engelse voetbal stevent af op een bankroet als de manier van opleiden niet snel op de schop gaat. Dat stelt Ged Roddy, hoofd opleiding van de Premier League.

De in 2009 aangestelde directeur deed de voorbije dertien maanden onderzoek naar de opzet van de academies van de clubs. 'Het is zonneklaar: als we alles bij het oude laten, is het Engelse voetbal snel uitgestorven', waarschuwt Roddy.

'Dan zien we geen jonge spelers uit eigen land meer doorbreken. We liggen op dit moment mijlenver achter op vooral Spanje en Nederland. In die twee landen loopt de opleiding als een rode draad door het systeem.'

Roddy's bevindingen zullen in juni tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Premier League en de Football League worden getoetst door de clubs. Een van de agendapunten is de hervorming van de Reserve League voor tweede elftalspelers. Ook pleit Roddy voor een Champions League voor reserveteams en ploegen Onder-18.

Roddy: 'De overgang van de jeugd naar de Premier League is op dit moment veel te groot. De Reserve League hangt er een beetje bij. Jongens die al een paar keer per week meetrainen met het eerste moet je ook een mooi platform bieden om zich te ontwikkelen. Wellicht kan een Champions Reserve League helpen.'
Foto: VI Images
.