Bekijk volle/desktop versie : 'Grootste incestzaak uit de historie'



22-02-2011, 13:41
DEN HAAG - Nooit eerder kwam het voor dat een vader zijn dochters zo jong, zo lang, zo vaak en zo vergaand seksueel misbruikte als de Katwijker Arie van der Z. dat de afgelopen zestien jaar deed.


Van der Z. misbruikte zijn dochters vanaf hun derde jaar tot aan het begin van hun puberteit zo'n drie, vier keer per week. De officier van justitie in de zaak zocht naar een vergelijkbare zaak, om de strafmaat te kunnen bepalen, maar kon die in de hele Nederlandse rechtshistore niet vinden, schrijft het Leidsch Dagblad. Ze eist daarom negen jaar cel, twee jaar méér dan de maximumstraf, en tbs met permanent toezicht. Verder zou een chemische castratie de kans op herhaling verkleinen.

Verschrikkelijke jeugd

De vier dochters van de man eisen verder 60.000 euro van de man. Ze schetsen een vreselijk beeld van hun jeugd, waarin hun vader agressief en onberekenbaar was, maar tegelijkertijd alles verborgen wist te houden voor de buitenwereld en zelfs voor zijn vrouw. In een schriftelijke verklaring laten de vrouwen weten dat alleen hun geloof hen er nog van weerhield om zelfmoord te plegen.

Bij de zitting waren ook de iets oudere nichtjes aanwezig. Ook hen heeft Van der Z. misbruikt in het verleden, maar die zaak is verjaard.

Niets in de gaten

De moeder kwam nooit achter de praktijken van haar man. Als zij naar de kerk ging, of aan het werk was, kon Van der Z. zijn gang gaan. Volgens onderzoekers is hij slim en maipulatief en kon hij het incest op die manier jarenlang verborgen houden.

Volgens de advocaat van Van der Z. heeft een straf van negen jaar geen zin. Hij denkt eerder aan drie jaar, zodat de man zo snel mogelijk kan worden behandeld.

De rechter doet uitspraak op zeven maart.

bron
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9089184/___Grootste_incestzaak_ooit___.html?p=7,1