Bekijk volle/desktop versie : LIVE: Deel Libische regering legt werk neer – ‘Gaddafi verlaat Tripoli’



21-02-2011, 16:03
LIVE: Deel Libische regering legt werk neer – ‘Gaddafi verlaat Tripoli’

Update 15.48 uur: Een aantal topfunctionarissen van de Libische regering hebben hun werk neergelegd. Inmiddels is ook bevestigd dat de minister van Justitie, Mustafa Mohamed Abud Al-Jeleil, zijn ontslag heeft ingediend uit protest tegen het “excessieve geweld” dat gebruikt wordt tegen demonstranten. De afgezant van de Arabische Liga in Libië, Abdel Moneim al-Honi, heeft de overstap naar de demonstranten gemaakt: “Ik sluit me aan bij de revolutie.”

15.18 uur: ‘Gaddafi steeds verder geïsoleerd’
Al Jazeera sprak vanmiddag met een Libisch diplomaat in Benghazi. Hij wist onder meer te melden dat de minister van Justitie niet langer loyaal zou zijn aan het regime. Gaddafi zou steeds meer geïsoleerd raken nadat ook enkele hooggeplaatste legergeneraals zich van hem hebben afgekeerd. Dit is niet bevestigd. De diplomaat haalde uit naar westerse leiders die oproepen tot een dialoog: de Libische oppositie zou helemaal niet met het regime willen praten.

14.55 uur: ‘Gaddafi verlaar hoofdstad Tripoli’
Muammar Gaddafi heeft de hoofdstad Tripoli verlaten. Dat meldt de BBC, maar de berichten zijn onbevestigd. Intussen stelt Human Rights Watch het dodental op “meer dan 230” sinds de demonstraties vorige week begonnen. De Italiaanse energiegigant ENI, de grootste buitenlandse olieproducent in Libië, trekt al haar personeel terug uit het land.

21-02-2011, 16:06


Mooi uitroeien dat rattengebroed nu saoudi arabie nog dan is de arabische wereld clean en ontsmet