Bekijk volle/desktop versie : Man ramt moskee in Deventer



19-02-2011, 09:06
Gelukkig geen aanslag maar slechts het werk van een doorgedraaide gek.
Naar wat nu bekend is een moslim met relatieproblemen.


Citaat:
Man ramt moskee Deventer door Arjen ten Cate
DEVENTER - Een verwarde man is vrijdagavond in Deventer na een wildemansrit met zijn auto tegen een moskee gereden. Volgens buurtbewoners gaat het niet om een actie tegen het heilige huis, maar om een daad van een doorgedraaide man.



[URL="javascript:fotovenster("] [/URL]Foto: Ronald Hissink


De bestuurder van een auto met Duits kenteken ramde eerst twee geparkeerde auto’s. Vervolgens scheurde hij richting de moskee, terwijl de wagen een meterslang benzinespoor achterliet. De man reed een lantaarnpaal omver en ramde toen het hek van de moskee aan de Smyrnastraat in Deventer. Uiteindelijk kwam de auto met een klap tot stilstand tussen twee pilaren van het gebouw. Omstanders melden dat de verwarde man alleen beenletsel heeft opgelopen.

Rond middernacht hadden tientallen bezorgde buurtbewoners zich bij de moskee verzameld. ,,Maar goed dat het geen aanslag is, maar het werk van een gek. Die man is zelf ook moslim”, verzucht een dame. Een ander vertelt: ,,Hij stond ruzie te maken en had problemen met zijn ex, die hier in de buurt woont. Bij die ruzie is hij doorgedraaid.”

Een getuige is vooral boos. ,,Je moet er niet aan denken dat er hier iemand had gefietst. Dan was diegene doodgereden, met zo’n rotvaart ging het.” De politie deed tot diep in de nacht onderzoek. Het was gisternacht nog onduidelijk wat de schade aan de kerk is.

BRON: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9069542/__Man_ramt_moskee_Deventer__.html ]