Citaat door cuisineee:Cookie Heeft Een Hele Goeie Recept Maar Kan Het Niet Terug Vinden
Dees? Smaakte het echt naar croissantjes of naar zachte broodjes???
200ml melk
400g bloem
1 ei
30g suiker
30g boter
6g instant gist
Extra:
200g boter
Meng alles behalve de 200g boter door elkaar en kneed het deeg goed.
Rol het deeg uit op een met bestoven aanrecht tot een plak van 55x30cm.
Leg de 200g boter op 2/3 van de plak,klap het onbeboterde deel half op de beboterde deel en
klap dat weer over de beboterde deel tot dat je een platte rol krijgt.Plak de 3 losse lagen met
een kwastje met melk.Vouw de plak op tot een rechthoek van 15x20cm en leg de plak 30min
in de koelkast.
Dit nog 2x herhalen als de boter te zacht is laat je het in de koelkast rusten anders achter
elkaar.Niet drukken met de deegroller maar heel rustig over het deeg gaan anders loop je de
kans dat de boter eruit spuit,en elke keer een beetje bloem gebruiken om plakken te
voorkomen.
Na de 3de keer snij je 3hoeken uit het deeg,smeer wat melk op het laatste flapje en maak em
aan de onderkant vast.
laat ze 1 uur rijzen,smeer ze in met een geklutst ei en bak ze op 180 graden voor 20/25min.