Bekijk volle/desktop versie : Recept Appeltaart??



22-09-2004, 14:44
Heeft iemand een recept voor mij van een appeltaart?

Dringend??

22-09-2004, 15:03


Ingrediënten:

200 gr bloem

2 el koud water

mespunt zout

150 gr boter

500 gr appelmoes

(vers of uit een pot)

3 el maïzena

500 gr appels

50-100 gr (suikervrije) abrikozenmarmelade

3 el abrikozenlikeur

75-100 gr geschaafde amandelen

Extra: oven
Voorbereiding:

Bloem op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin water en zout doen. Koude boter in kleine stukjes over de bloem verdelen en met koele handen snel tot een glad deeg kneden. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Bereiding:

Een springvorm invetten en met het deeg bekleden, ook de rand.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C) en bak de bodem 20 minuten.

Vermeng de appelmoes met de maïzena. Schil de appels, snij ze in parten snijden en verwijder de klokhuizen. Schep de appelmoes in de taartbodem en beleggen ze met de plakjes appel. Marmelade met de likeur of brandewijn vermengen en over de appels strijken. De amandelen langs de rand strooien en de vorm weer 30 minuten in de oven plaatsen.

22-09-2004, 15:03
Benodigdhedenvoor het deeg)

300gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
175 gram koude boter
150 gram gezeefde witte basterdsuiker
1 afgestreken theelepel zout

Benodigdheden: (voor het appelmengsel)

1 kilo harde zure appels (of goudrenetten)
50 gram suiker
50 gram krenten
50 gram rozijnen
2 of 3 theelepels kaneel
3 theelepels citroensap
springvorm van 24 cm. doorsnede

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 175 graden en zet het rooster 1 plaats onder het midden in de oven.
Vet de vorm in.
Klop het ei los met een vork.
Snijd de koude boter in dobbelsteentjes.
Meng de stukjes gesneden geschilde appel, suiker, gewelde en uitgeknepen krenten en rozijnen en het kaneel, met het citroensap.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het zout en 2/3 van het ei in een kom.
Kneed met de hand tot een samenhangend deeg.
Gebruik 3/4 van het deeg om de vorm te bekleden, maak een opstaande rand van ca. 3 cm.
Verdeel het appelmengsel over de met deeg beklede vorm.
Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk ze iets plat en leg ze in ruitvorm op de appeltaart.
Bestrijk de ruitvorm met de rest van het ei.
Bak de appeltart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat de appeltaart in de vorm afkoelen tot de korst stevig is.
Verwijder dan de springvormrand.
Bestuif de appeltaart eventueel met poedersuiker, of spuit er in figuurtjes slagroom op.
Tip: Het laatste is niet geschikt voor slankelijners/sters

22-09-2004, 15:04
Appeltaart met stroopwafel

Ingrediënten voor 12 punten:

225 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
1 ei
1 mespuntje zout
1 eetlepel kaneel
5 appels
1 beschuit
15 g kristalsuiker
1 eetlepel appel- of schenkstroop
1 eetlepel citroenrasp
5 stroopwafels
wat boter en bloem voor het bakblik


Bereiding:

De boter in stukjes snijden en met de suiker, de bloem en het ei samen kneden tot een glad en mooi deeg. Dit enigszins platdrukken en één uur afgedekt in de koelkast plaatsen. Intussen het bakblik met boter insmeren en met bloem bestuiven.
De appels schillen, in stukken snijden en met citroenrasp, stroop, suiker, kaneel en beschuitkruim mengen. De oven voorverwarmen op 170°C. Het deeg uitrollen en met ongeveer de helft de bodem en de rand van het bakblik bedekken. De appelmassa erin scheppen en met de rest van het deeg de bovenzijde bedekken. De rand goed aandrukken. Enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg maken, zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het overige deeg versieringen op de rand aanbrengen.
De bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart gedurende 35 minuten bakken.
Laat de appeltaart minstens een uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt, alvorens de vorm te verwijderen.

22-09-2004, 15:05



22-09-2004, 15:06
Franse appeltaart

"Tarte aux pommes"

Ingrediënten:

250 gr. bladerdeeg
(ca. 7 blaadjes)
1 ei (alleen de dooier)
2 eetlepels gesmolten boter
4 à 5 stevige appels
eventueel 1 eetlepel Calvados



Bereidingswijze:

(Quiche)vorm met boter invetten
Bedek de vorm met de ontdooide blaadjes bladerdeeg
Prik met een vork gaatjes in het deeg, om te voorkomen dat het bol trekt
Klop het eigeel met 1 eetlepel water los en smeer de zijkanten van het deeg hiermee in
Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes neer in rozetjes en bestrooi ze met poedersuiker
Bak de taart in een voorverwarmde over van 220o C in ca. 25 minuten
Serveer de taart bij voorkeur (lauw)warm
Serveersuggesties:

Flambeer de taart met Calvados (1 eetlepel)
Garneer de taartpunten op het moment van serveren met slagroom
Vervang de poedersuiker door een mengsel van 1 theelepel bruine suiker met een beetje boter en een snufje meel. Bedek de appels hiermee voordat de taart de oven in gaat.




22-09-2004, 15:07
Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes ermee.

22-09-2004, 17:06
Bedankt schat!

22-09-2004, 17:15
Graag gedaan, meid en succes

26-09-2004, 13:30
wasila is de tijd nie een btje te lang voor die appeltaart?????