Bekijk volle/desktop versie : Geduld Suleiman met demonstraties raakt op09-02-2011, 18:48
Geduld Suleiman met demonstraties raakt op

Buitenland

De Egyptische vice-president Omar Suleiman - favoriet van Israël - heeft gezegd dat de protesten op het Tahrir-plein in Kaïro niet eindeloos kunnen doorgaan. “We trekken dit niet voor een langere tijd, er moet zo spoedig mogelijk een einde komen aan de crisis.”

‘Regime en Mubarak blijven’
Over de vraag hoe dit bewerkstelligd gaat worden, liet Suleiman zich niet uit. Volgens het staatspersbureau MENA zei hij na een onderhoud met hoofdredacteuren van kranten dat er “geen einde aan het regime” komt en dat ook het onmiddellijke vertrek van president Hosni Mubarak – de belangrijkste eis van de betogers – niet aan de orde is.

Revolutie in Egypte heeft eindelijk boegbeeld
Suleiman sprak na een dag van zeer hevige protesten tegen het regime van Mubarak. De demonstranten hebben eindelijk een boegbeeld gevonden waarin zij zich, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mohamed ElBaradei, massaal mee verwant lijken te voelen.

Gisteren meldde namelijk Wael Ghonem zich op het Tahrir-plein. Hij stapte naar voren als inspirerende stem van een beweging die trots is geworden op een revolutie zonder echte leider. Voor het eerst meldden gisteren demonstranten zich bij het Egyptische parlementsgebouw.


http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/09/geduld-suleiman-met-demonstraties-

Geduld van de bevolking is al 30 jaar op.