Bekijk volle/desktop versie : Zieke maandag: Vandaag gaat recordaantal niet werken



07-02-2011, 10:51
Vandaag bellen meer werknemers naar hun baas om zich ziek te melden dan welke andere dag ook. Dat de eerste maandag van februari zo slecht voor de gezondheid is, zou komen door een dipje na Kerstmis, het koude weer en het lange wachten op de volgende vakantie.
Uit Brits onderzoek blijkt dat vandaag 375.000 werknemers zich ziek zullen melden, dit wordt veroorzaakt door een lage moraal als gevolg van de economische crisis, de huidige griepepidemie en het feit dat veel werkvloeren momenteel onderbemand zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Britse adviesbureau ELAS. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de bazen toegeeft zijn werknemers niet te geloven wanneer ze zich ziek melden. De zogenaamde 'Zieke maandag' zou de Britse bedrijven bijna 38 miljoen kosten.

Via sms of mail
"Het probleem is dat steeds meer bazen het aanvaarden dat werknemers zich ziek melden met een sms'je of mail, waardoor ze het hun personeel veel makkelijker maken een dagje thuis te blijven", aldus Peter Mooney, hoofd van het adviesbureau ELAS. (ep)