Bekijk volle/desktop versie : Barcelona kan Spaans record Real Madrid evenaren



28-01-2011, 17:54
Barcelona kan zaterdagavond op bezoek bij Hércules Alicante een vijftig jaar oud Spaans record evenaren. De Catalanen gaan aan de Costa Blanca op jacht naar hun vijftiende overwinning op rij in de Primera División.

Daarmee zou Barcelona de prestatie van aartsrivaal Real Madrid evenaren. De Koninklijke verspeelde in het seizoen 1960/61 geen enkel punt in vijftien opeenvolgende competitieduels, een score die tot op heden geen enkele andere club wist te behalen.

De laatste keer dat Barcelona in competitieverband punten liet liggen dateert van 3 oktober van het vorige jaar. Op die dag kwam de formatie van trainer Pep Guardiola tegen Real Mallorca niet verder dan een gelijkspel (1-1). De zegereeks begon daarna met een 2-1 overwinning op Valencia en leverde in totaal 54 Catalaanse doelpunten op.

De huidige reeks van veertien zeges op rij is voor Barcelona een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 2005/06. In die jaargang had Frank Rijkaard de sportieve leiding over de Catalaanse selectie en waren aanvallers Samuel Eto'o en Ronaldinho de productiefste spelers.

Saillant detail voor het duel van zaterdag is dat Hércules Alicante de laatste ploeg was die de Catalanen dit seizoen in competitieverband over de knie legde. De werkgever van Royston Drenthe behaalde op 11 september van het vorige jaar in Camp Nou een verrassende 2-0 overwinning op Barça.