Bekijk volle/desktop versie : Taxi



26-01-2011, 16:05
Weet iemand misschien of je in een taxi zonder autostoel voor je kind van 18 maanden mag zitten met je kind?

dit heb ik op internet gevonden, maar weet niet of het waar is of niet...

Op de achterbank van een taxi hoeven kinderen geen kinderzitje te gebruiken. Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen moeten wel gebruik maken van de gordels, voor zover beschikbaar. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen in een taxi los op de achterbank zitten. Als er geen gordels in de taxi aanwezig zijn, mogen alle passagiers, zowel volwassenen als kinderen, los op de achterbank zitten.

Voorin een taxi moeten kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen de gordel gebruiken en kinderen kleiner dan 1,35 meter een goedgekeurd kinderzitje. Als er geen gordels in een taxi aanwezig zijn, mogen kinderen kleiner dan 1,35 meter niet voorin zitten, terwijl kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen in dat geval los voorin mogen zitten.

26-01-2011, 17:34


Wat zijn de regels voor het vervoeren van kinderen in taxi, taxibusje of autobus?

Taxi

■Op de achterbank van een taxi hoeven kinderen geen kinderzitje te gebruiken.

■Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen moeten wel gebruik maken van de gordels, voor zover beschikbaar.

■Kinderen jonger dan 3 jaar mogen in een taxi los op de achterbank zitten.

■Als er geen gordels in de taxi aanwezig zijn, mogen alle passagiers, zowel volwassenen als kinderen, los op de achterbank zitten.

■Voorin een taxi moeten kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen de gordel gebruiken en kinderen kleiner dan 1,35 meter een goedgekeurd kinderzitje.

■Als er geen gordels in een taxi aanwezig zijn, mogen kinderen kleiner dan 1,35 meter niet voorin zitten, terwijl kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen in dat geval los voorin mogen zitten.

Groetjes

26-01-2011, 21:31
Mijn dochtertje gaat zo vaak mee in de taxi zonder autostoeltje.
Ze hebben er nooit wat over gezegd.