Bekijk volle/desktop versie : Wat moet ik doen...?



23-01-2011, 14:23
Wat moet ik doen aan mijn angst voor djinns?


Vraag:

Ik heb een hele grote angst voor djinns, als ik naast mensen zit die daar last van hebben dan word ik heel bang en dat is natuurlijk niet goed. Ik lees veel uit de Koran en lees veel doecaa (smeekbede). Hoe kan ik mijzelf hiertegen en tegen deze angst beschermen? Ik denk er de hele dag aan. Het beinvloedt mijn leven heel erg. Ik slaap bij mijn moeder in haar bed. Ik weet dat ik honderd procent op Allah moet vertrouwen, dat doe ik ook maar als ik die angst voel dan wint de shaytan het van mij. Kunnen jullie me helpen met goed advies? Moge Allah jullie belonen. Antwoord:

Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Boodschapper, Mohammed.

Probeer jezelf niet bezig te houden met het onderwerp van djinns, zodat je hiervan niet geobsedeerd zult raken. En wij adviseren jou om Allah veelvuldig te gedenken en de Koran te reciteren, in het bijzonder als jij last krijgt van dit soort gedachten. Vermijdt ook het voor een lange tijd alleen zijn. Tevens willen wij nog eens het belang benadrukken van het onderhouden van de vijf dagelijkse gebeden op hun aangewezen tijden en het oplezen van de lofuitingen in de ochtend en de namiddag (Adhkaar us-Sabaah wal Masaa') –deze worden opgelezen na al-Fadjr en al-cAsr-, zoals het Vers van de Troon (Ayaat ul-Koersiy), drie keer Soerat al-Ikhlaas, Soerat al-Falaaq en Soerat an-Naas. Vergeet ook niet de lofuitingen voor het slapengaan (Adhkaar un-Nawm). Als je niet bekend bent met al deze lofuitingen, dan verwijs ik je naar het boekje 'de Citadel van de moslim' (Hisn ul-Muslim) dat praktisch overal te verkrijgen is.

En Allah weet het beter.

23-01-2011, 14:31


Mensen die daar last van hebben?? Heb een beetje last van djin..?

23-01-2011, 14:38
Wat bedoel je?

23-01-2011, 14:39
Wat heeft dit met MJLR te maken?

23-01-2011, 14:40



Citaat door Weeswaarachtig:
Wat bedoel je?


"Ik heb een hele grote angst voor djinns, als ik naast mensen zit die daar last van hebben dan word ik heel bang en dat is natuurlijk niet goed."