Bekijk volle/desktop versie : Israëliërs: 'Vier vakantie in bezette gebieden'



16-01-2011, 18:44
Utrecht - Afgelopen woensdag is er begonnen met het uitdelen van flyers door activisten bij de Utrechtse Stationstraverse aan bezoekers van de Vakantiebeurs. Net als voorgaande jaren. De actie loopt tot zondag en elk jaar hebben ze een motto en hun motto van dit jaar is: "Laat u niet misleiden en medeplichtig maken aan de illegale bezettingspolitiek van de Israëliërs; stoot Palestijnen en Syriërs niet het brood uit de mond! Ga fijn met vakantie, maar niet in dat gebied!"

De boodschap is duidelijk. Net als voorgaande jaren zijn de Palestijnen ook dit jaar niet vertegenwoordigd op de vakantiebeurs. Daarentegen is wel het Nationaal Bureau voor Toerisme (GoIsraël) aanwezig. En opnieuw zal er misleidende reclame verspreid worden door GoIsraël waarin bezette gebieden worden voorgespiegeld en gepresenteerd als zijnde Israëlisch. Een aanklacht is inmiddels gehonoreerd door de Reclame Code Commissie. GoIsraël ging hiertegen in beroep. Deze maand wordt de uitspraak verwacht.

Valse naamaanduiding
GoIsraël heeft in sommige folders de regio's aangeduid met Bijbelse namen, zoals Shechem in plaats van Nablus. Door dit te doen wordt gepoogd de Palestijnse identiteit te verdoezelen. Maar het blijft niet alleen bij een bewuste verkeerde naamaanduiding. Ook enkele Palestijnse plaatsen als Bethlehem, Nablus, Oost-Jeruzalem, Beit Sahur en Jericho worden aangeduid als Israëlisch. Tevens wordt het onderscheid tussen Oost- en West-Jeruzalem niet gemaakt. En net wanneer je denkt dat dat alles is, kom je tot de ontdekking dat de Tempelberg en de al-Aqsa moskee ten onrechte worden aangeduid als Israëlisch. Niet alleen GoIsraël, maar ook een aantal andere reisbureaus op de Vakantiebeurs doet mee aan deze praktijken.

© Dawah-TV

16-01-2011, 18:52



Citaat:
stoot Syriërs niet het brood uit de mond!
die snap ik even niet ..

16-01-2011, 19:39

Citaat door fries26:
Israel is nog steeds een heerlijk vakantieland.


Als het aan jou lag werden alle arabieren in hun eigen land door jouw soortgenoten door het hoofd geschoten toch? Ben wel nieuwsgierig naar waar die allesverterende haat van jullie vandaan komt.

16-01-2011, 19:50
des te meer ik dit soort berichten lees des te meer ik een hekel krijg aan dat racistische land

16-01-2011, 19:58



Citaat door fries26:
Israel is nog steeds een heerlijk vakantieland.


Ga lekker naar Israel toe en kijk hoe ze jou behandelen als je iets zegt wat ze niet aanstaat

16-01-2011, 21:15

Citaat door fries26:
Israel is nog steeds een heerlijk vakantieland.


Dat zij een collega ook over Cuba.

16-01-2011, 21:32
israel heeft nooit bestaan bestaat niet en zal nooit bestaan..

16-01-2011, 23:42
laat gewoon een paar grote gas tanken leeglopen in Israhell en ze zullen massaal op de vlucht slaan.

16-01-2011, 23:47

Citaat door arab-niet-hier:
nederland ook alleen krijgen wij geld toe en wij gaan niet terug