Bekijk volle/desktop versie : "The Salafi Sect" Vs. The Way of the Salaf



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

14-01-2011, 22:24
Op verzoek omdat er mensen zijn die hier wel normaal over willen en kunnen discussieren. En ter verduidelijking van een aantal verwarringen.







Ps. ik ben niet aansprakelijk voor de uitingen die anderen hier doen


Toevoeging:


14-01-2011, 22:25


Zonnetje, heb je toevallig je laatste reactie nog?

14-01-2011, 22:27
Het zou fijn zijn wanneer iemand duidelijkheid kan scheppen hieromtrent.

14-01-2011, 22:28
Een duidelijke filmpje. Kijken dus!


14-01-2011, 22:29



Citaat door Nemesis030:
Op verzoek omdat er mensen zijn die hier wel normaal over willen en kunnen discussieren. En ter verduidelijking van een aantal verwarringen.







Ps. ik ben niet aansprakelijk voor de uitingen die anderen hier doen


Heb je me pm ontvangen? ( zo niet, kijk hieronder. zo ja, altijd goed om weer te plaatsen ).

Hey nem, hier nog wat artikelen over jezelf de benaming selefie geven

Shaykh 'Ubayd al-Jaabiree of al-Madeenah on those who say that referring to oneself as a Salafee is a self-tazkiyah

QUESTION

What is your position on someone who says, "Whoever calls himself a salafee is giving himself a tazkiyah (ie. ascribing purity to himself); thus it is obligatory upon a person of the Sunnah, if he is asked about this, to say (only): 'I am upon the manhaj of the Salaf'"?

ANSWER by Shaykh 'Ubayd Al-Jaabiree, well-known scholar and retired professor from the Islaamic University of Al-Madeenah [ audio in 'Arabic only ]

This is a form of playing with words. The followers of Al-Ikhwaan Al-Muslimoon openly claim Ikhwaaniyyah (ie. they call themselves ikhwaanees), the followers of Jamaa'ah At-Tableegh openly claim Tableeghiyyah (ie. they call themselves tableeghees), and so forth.

So then why would a Salafee hide his Salafiyyah? And I have just previously mentioned that Shaykh Al-Islaam Ibn Taymiyyah relayed that there exists ijmaa' (scholarly consensus), and I have referred you to its source. [1]

FOOTNOTES

[1] Shaykh Al-Islaam Ibn Taymiyyah stated, "There is no blame on the one who openly manifests the math-hab of the Salaf, ascribes himself to it, and takes honour in it. Rather, that must be accepted from him due to the agreement (of the scholars). For verily the math-hab of the Salaf is nothing but Truth..." [Majmoo' Al-Fataawaa, 4/149]

SOURCE

This was translated exclusively for http://www.bakkah.net from a published recording entitled Liqaa' Maftooh, dated 1424/6/9. [ file no. AAUJ002 - click here for audio ]


Hier nog wat andere links ( over of hetverplicht is om je zo te noemen etc)

http://www.bakkah.net/interactive/q&a/aamb040.htm

14-01-2011, 22:29
Grrrr had in die vorige topic een hele lap tekst neer gekwakt. En toen.............................. was topic weg, foetsie!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Kort samen gevat, thanx Nems voor je topic

14-01-2011, 22:30
Ja jammer dat hij was weggehaald. Narces, toevallig niet gekopierd? Haha

Dikra ja heb het gelezen sorry reageer soms niet gelijk op PM's, bedankt voor het zetten in deze topic.

14-01-2011, 22:31
Dus omdat Shaykh Al baani heeft gezegd dat je jezelf selefie mag noemen, doet de mening van andere shuyoukh er niet toe?

Zoals Imam Malik zei: ‘Een ieder die zichzelf anders noemt dan een moslim heeft een Bid’ah in de Dien gemaakt’.

Ik kan me overigens niet herinneren dat een sahaba of de tabi3een zichzelf salafi noemden. De geredde groep is niet de groep die zich salafies noemen, maar de groep die aan de Kitaab wa Sunnah houden volgens het begrip van de vrome voorgangers. Deze groep scheidt zich dan ook niet door allerlei titels te claimen.

Ik vind het niet kunnen om jezelf een selefie te noemen aangezien je gewoonweg geen voorganger bent, en al helemaal geen vrome voorganger. Wat is er zo moeilijk aan om dit te begrijpen?

14-01-2011, 22:32
Ik ben niet helemaal op de hoogte van alle sektes en benamingen en soms dringt het gewoon niet tot mn botte hersenen door. Voor mij is het heel simpel, er is de islam en dat is de enige weg en dan ben je dus een moslim. Waarom mezelf nog labelen met iets extra's?

14-01-2011, 22:33

Citaat door Zonnetje_78:
Hier is 'ie nog een keer:


Een aantal uitspraken van de Imaams die verduidelijken dat het woord Selef en Selefie door hun gebruikt werd.

Imaam Moslim rahiemehoellaah zegt in het voorwoord van zijn sahieh: overgeleverd via Mohammed bin Abdoellaah: Ik heb Ali bin Shaqeeq horen zeggen: ik heb Abdoellaah ibn Al-Moebaarak in bijzijn van een massa mensen horen zeggen: ‘’Accepteer de overleveringen van Amir bin Thaabit niet, want hij was iemand die de Selef uitschold!’’

Shaychoel-Islaam ibn Temiyyah rahiemehoellaah verduidelijkt in Madjmoe’ah Al-Fatawa deel 4 blz. 149 dat er een Idjma’ah is over de toestemming dat een persoon zichzelf associeert met madhab As-Selef, hij zegt:

‘’Het is geen schande dat iemand Madhab As-Selef beaamd en zichzelf daarmee associeert en daar trots op is! Beter gezegd, het moet met unanieme overeenstemming van hem geaccepteerd worden, want de Selef hun madhab is alleen maar op de Waarheid gebaseerd!’’

Imaam Adh-Dhaabie zegt over Imaam Ad-Daaroqodnie:

De Man heeft zich nooit beziggehouden met 'Ilm al Kelaam of woordtwisterij, en is hier nooit op ingegaan. Integendeel! Hij was een Selefie!

Uit zijn Boek Sier 'Alaam an Noebalah deel 16 blz 459

Shaych Imaam Al-Imaam Al-Allaamah Abdoel-Aziez ibn Baaz rahiemehoellaah werd gevraagd: ‘’Wat zegt u van iemand die zichzelf Selefie of Atherie noemt; prijst hij zichzelf aan?

De Shaych antwoordde: ‘Als hij oprecht is in zijn uitspraak dat hij Atherie of Selefie is dan is daar niets is mee! Net zoals de Selef dat zeiden: hij is een Selefie, hij is een Atherie! Dit is een noodzakelijke aanprijzing, een verplichte aanprijzing!

Imaam Al-Imaam Al-Allaamah Shaych Oebaid Al-Djaabirie zegt in; Oesoel wa Qawaa’id fie Manhadj As-Selef blz. 6-7: ''Dit is de weg van As-Selefiyyah, en dat is dezelfde weg als Ahloels-Soennah Wal-Djama’ah, want As-Selefiyyah heeft verschillende benamingen die onderling niet tegenstrijdig in betekenis zijn. Zij zijn Al-Firqatoen-Naadjiyah, At-Taaïfatoel-Mansoerah, Ahloel-Hadieth en Ahloels-Soennah Wal-Djama’ah!

Shaych Al-Imaam Al-Allaamah Saalih Al-Fawzaan werd gevraagd; Is het Hizbiyah (groepsvorming) wanneer een persoon zichzelf selefie noemt? Hij antwoordde:

Wanneer iemand zich Selefie noemt is daar niets mis mee zolang dat dan ook werkelijk zo is! Maar wanneer het alleen maar een verkondiging is terwijl hij in werkelijkheid niet op manhadj As-Selef zit dan is het niet toegestaan voor hem om zichzelf Selefie te noemen! Zoals bv. Al-Ashaa’riah, zij zeggen: Wij zijn Ahloels-Soennah Wal-Djama’ah! Terwijl dit niet waar is, want dat waar zij op zijn is niet Manhadj Ahloels-Soennah Wal-Djama’ah. Al-M’otazilah beweren hetzelfde en zeggen dat zij Moewahidien zijn. (Vervolgens las de Shaych een poëzie op en zei): Wie beweerd dat hij op madhab Ahloels-Soennah Wal-Djama’ah zit volgt ook de weg van Ahloels-Soennah Wal-Djama’ah en vermijd alles wat daar tegenstrijdig aan is…Maar wanneer hij de dieren van de woestijn samen met die van de zee wil voegen of water en vuur in één schaal samen wil brengen dan is dat onmogelijk!

Zo als het ook onmogelijk om Ahloels-Soennah Wal-Djama’ah samen te voegen met een madhab die tegenstrijdig aan hen is zoals; Al-Chawaaridj, Al-M’otazilah, en Al-Hizbiyoen. (Zij noemen zo iemand; de hedendaagse moslim.) Terwijl hij de dwaling van vandaag de daag wil samenvoegen met manhadj As-Selef!

(Dit is onmogelijk) Want, het laatste gedeelte van deze natie kan alleen rechtschapen worden met dat waarmee het eerst gedeelte van deze natie ook rechtgeschapen is! Waar het omgaat, is dat we voorzeker de zaken moeten zuiveren en van elkaar moeten onderscheiden! (vanuit het boek: Al-Adjwibah Al-Moefiedah ‘an Asilatoel-Manhaadj Al-Djadiedah vraag nr. 13 blz. 16)


..

14-01-2011, 22:36
Een paar dingen die me daarbij opvallen:

De allereerste alinea is in de taalkundige zin van het woord aangezien gewoon wordt bedoelt dat hij de voorgangers heeft uitgescholden en niet zoals nu wordt bedoeld..

Voor de rest wordt er geen bewijs uit de quran noch de sunna gehaald.. zelfs niet een tipje van de sluier waar hun mening door ondersteund wordt.. eigenlijk..

Dus waarom zou je het dan aannemen? Waarom hebben volgens jou dan deze geleerden wel gelijk en de shuyukh uit het filmpje bijvoorbeeld niet? Wat hebben zij wat jou aantrekt dat je hen volgt zegmaar? Want direct bewijs is er kennelijk niet..Of wie dan ook... wie er ook antwoord op wil geven (dikra miss?)

14-01-2011, 22:37
Mij is altijd geleerd de weg te volgens de Koran en de Soena van de profeet Mohammed Sallah oe 3alayhie wasalaam en zijn vrome volgelingen -asalaaf asalih-.

Maar sinds ik hier op het net surf en de topic's volg ben ik helemaal de weg kwijt .

Maar hou mij gewoon aan wat mij is aangeleerd en goed voelt!

14-01-2011, 22:38



Citaat door Mnyrtarella:
Dus omdat Shaykh Al baani heeft gezegd dat je jezelf selefie mag noemen, doet de mening van andere shuyoukh er niet toe?

Zoals Imam Malik zei: ‘Een ieder die zichzelf anders noemt dan een moslim heeft een Bid’ah in de Dien gemaakt’.

Ik kan me overigens niet herinneren dat een sahaba of de tabi3een zichzelf salafi noemden. De geredde groep is niet de groep die zich salafies noemen, maar de groep die aan de Kitaab wa Sunnah houden volgens het begrip van de vrome voorgangers. Deze groep scheidt zich dan ook niet door allerlei titels te claimen.

Ik vind het niet kunnen om jezelf een selefie te noemen aangezien je gewoonweg geen voorganger bent, en al helemaal geen vrome voorganger. Wat is er zo moeilijk aan om dit te begrijpen?


Mee eens.

14-01-2011, 22:39
Dat lijkt mij ook voldoende.. alsof een benaming iets toevoegt aan daden... het mag volgens deze geleerden, maar hoeft vooralsnog niet en als je naar de situatie kijkt... waarin er fitna ontstaat door dit... en als er geen bewijs voor is uit de quran of sunna dat er mensen voor ons waren die dit deden...waarom dan TOCH er voor kiezen dit te doen...

14-01-2011, 22:39
Ik snap er de ballen niet van..

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24