Bekijk volle/desktop versie : Onderzoek Robert M. breidt zich uit



04-01-2011, 19:11
AMSTERDAM - Het onderzoek naar Robert M. breidt zich uit. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) maakte dinsdag tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst bekend dat het is begonnen met een opsporingsonderzoek naar een mogelijk internationaal netwerk achter verdachte Robert M. in de Amsterdamse zedenzaak.

Het KLPD werkt met een team van twintig man aan de zaak. Bij het onderzoek zijn rechercheurs, digitale specialisten en zedenspecialisten betrokken. Zij onderzoeken of er sprake is van een netwerk dat zich bezighoudt met het produceren en verspreiden van kinderporno.

Onderzoek Robert M. breidt zich uit

Het KLPD werkt bij het onderzoek samen met de Nationale Recherche en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), Interpol, Europol en Eurojust. Het onderzoek is een aanvulling op het werk van het Amsterdamse korps.

Het onderzoeksteam in Amsterdam is nog steeds bezig met het ontcijferen van de data van de 27-jarige verdachte in de zedenzaak. Op de computer van Robert M. staat een grote hoeveelheid data. De politie liet eerder weten dat ze beelden heeft aangetroffen waarop sprake is van ernstig misbruik van kinderen.

Robert M. heeft tijdens zijn verhoren zelf de wachtwoorden voor zijn computer verstrekt. Ouders krijgen als eerste te horen als blijkt dat hun kind voorkomt op de computer.

Robert M. wordt ervan verdacht tientallen kinderen te hebben misbruikt. De uit Letland afkomstige man kwam met de kinderen in contact op de Amsterdamse crÁeches waar hij werkte, en als kinderoppas. Hij wordt verdacht van misbruik van zeker 64 kinderen. (ANP)


http://www.parool.nl/parool/nl/7/MISDAAD/article/detail/1788624/2011/01/04/Onderzoek-Robert-M-breidt-zich-uit.dhtml

04-01-2011, 19:14


ik merk dat er relatief weinig tot nihil Nederlanders op pedofielen reageren ?

is dit soms niet boeiend ?